Wimbledon

Ekspert måber over Nadal og Federer – kan ikke huske bedre tennis

Roger Federer er klar til Wimbledon-finalen efter en sejr i fire sæt over Rafael Nadal. Det var en kamp med historisk gode dueller, mener ekspert.

Ingen spillere har vundet flere Grand Slams end Roger Federer og Rafael Nadal, der tilsammen har vundet 38 titler.

Derfor var forventningerne tårnhøje, da de to tennisstjerner bragede sammen i den ene af årets Wimbledon-semifinaler.

Roger Federer endte med at vinde i fire sæt med cifrene 7-6 (3-7), 1-6, 6-3, 6-4. Det tog tre timer og fem minutter at nå til en afgørelse, og ifølge TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson forkælede de to tennisstjerner publikum ud over det sædvanlige.

- Det tennis, vi så mellem Roger Federer og Rafael Nadal... jeg kan ikke mindes, jeg har set det niveau nogensinde før.

- Det var meget, meget voldsomt. Jeg kan ikke huske, jeg har set bedre tennis, end jeg lige har set, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson.

Det er 40. gang, de to spillere mødte hinanden, og de har begge et CV fyldt med store sejre. Mens Rafael Nadal har vundet 18 Grand Slams, har Roger Federer rekorden med 20. Med sejren står schweizeren nu i sin 31. Grand Slam-finale.

- Det var hårdt i slutningen af kampen. Rafael Nadal havde nogle utrolige slag til sidst, som gjorde, at han blev i kampen. Jeg synes, opgøret blev spillet på et meget højt niveau, og jeg nød det, sagde Roger Federer efter kampen og tilføjede:

- Tilskuerne var fantastiske, og kampene mod Rafael Nadal er altid specielle, så det var fedt.

Overgår niveau fra historisk finale

Det var første gang i 11 år, at de to spillere mødtes i Wimbledon.

Sidste gang var tilbage i 2008, hvor Roger Federer og Rafael Nadal krydsede klinger i en finale, der siden er skrevet en helt bog om.

Finalen varede 4 timer og 48 minutter, og femte og afgørende sæt blev vundet af Rafael Nadal med 9-7, og dermed kunne han for første gang i karrieren lade sig hylde som Wimbledon-vinder.

Tenniselskere ser tilbage på den kamp som en af de største nogensinde, men årets semifinale mellem de to skriver sig også ind i historiebøgerne.

- Jeg synes, niveauet i den her match var lige dét højere. Det troede jeg slet ikke, kunne lade sig at gøre, men det kunne det altså alligevel. Det er helt vildt, fortæller Michael Tauson.

I finalen står Roger Federer over for Novak Djokovic, der er verdensetter og regerende Wimbledon-mester. Sammen med Rafael Nadal bliver de kaldt ’The Big Three’, fordi de har domineret tennisverdenen i en lang årrække.

De har blandt andet vundet 14 ud af de seneste 16 Grand Slams.

- Når de alle tre spiller på deres bedste, er jeg lige ved at sige, at Novak Djokovic faktisk er den bedste af dem. Men man kan slet ikke forestille sig, at det skal blive endnu bedre end det, vi har set i dag (fredag aften, red.). Det bliver en fantastisk finale, afslutter Michael Tauson.

Novak Djokovic og Roger Federer har mødt hinanden 47 gange i historien, og med 25 sejre har serbiske Novak Djokovic en lille overhånd i de indbyrdes opgør.