Wimbledon

Holger Rune er så godt som færdig med juniortennis

Holger Runes tid som juniorspiller nærmer sig enden, selvom han kun er 16 år gammel. Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

Fremadrettet venter der seniorturneringer til det store danske tennishåb i herresingle.

Han kan egentlig spille juniortennis til og med 2021, men det danske stortalent Holger Rune kommer i fremtiden til stort set kun at fokusere på seniortennis.

Det fortæller den 16-årige dansker, efter hans Wimbledon fredag sluttede én gang for alle, da han også røg ud i juniorernes herredoubleturnering.

- Jeg kommer nok ikke tilbage næste år som junior, men forhåbentlig som senior, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

- Nu bliver det mere og mere seniortennis. Jeg skal spille to seniorturneringer i de kommende uger, og så er der US Open og sæsonfinalen, som jeg spiller som junior, og så er det slut.

De to seniorturneringer er i Italien og Holland på ITF-niveau, der rangerer under herrernes store tour, ATP.

- Det bliver spændende. Jeg glæder mig. Det bliver sjovt og en anden verden, siger Holger Rune.

Holger Rune vandt tidligere på året juniorernes French Open, men kunne ikke helt leve op til det resultat i Wimbledon.

Han debuterede faktisk på græs i ugen op til Wimbledon, hvor han nåede en semifinale. Ved Wimbledon røg han ud i tredje runde.

- Jeg synes, det har været fedt. Jeg nyder at spille på græsset, og jeg glæder mig rigtig meget til næste år, siger Holger Rune.

- Det gør ret stor gavn at spille offensivt og få modstanderen ud at løbe. Det er sådan, jeg godt kan lide at spille.

- Når man bliver for passiv, lader man modstanderen få alt for meget initiativ, og så bliver man slagtet fuldstændig på det underlag.Jeg har lært, at serven er rigtig vigtig på det her underlag, så man kan få gode andenbolde at arbejde med.