Serena Williams kan nå vild rekord, der har stået i 46 år

Margaret Court har rekorden for flest Grand Slam-titler i damesingle, nemlig 24. Serena Williams kan tangere rekorden, hvis hun vinder Wimbledon.

Du kan se finalen mellem Serena Williams-Simona Halep på TV 2 SPORT lørdag klokken 15.00

I 1999 skrev Serena Williams sig ind i historiebøgerne, da hun vandt US Open og dermed sikrede sig sin første Grand Slam i damesingle.

20 år efter er én Grand Slam-titel blevet til 23, og derfor kan den 37-årige amerikaner nu skrive historie, hvis hun vinder Wimbledon.

I så fald vil hun nemlig tangere rekorden for flest vundne Grand Slams i damesingle, som australieren Margaret Court har med 24 Grand Slams. Hun vandt sin sidste Grand Slam-titel i 1973.

- Jeg tænker faktisk ikke så meget på det, for det handler ikke om, om jeg vinder 23, 24 eller 25. Det handler bare om, at jeg skal ud og yde mit bedste lige meget hvad.

- Uanset hvad der sker, vil jeg altid have en fantastisk karriere, sagde Serena Williams på et pressemøde efter semifinalen mod Barbora Strycova.

I finalen står hun over for Simona Halep, der er seedet som nummer syv i turneringen. Det er første gang, at rumæneren er i Wimbledon-finalen, og hun har vundet én Grand Slam i karrieren – French Open i 2018.

- Jeg er mere desperat for selv at vinde Wimbledon end at stoppe hende (Serena Williams, red.). Jeg vil fokusere på mig selv. Jeg tænker ikke på hendes rekord. Selvfølgelig er den stor, hendes rekorder er allerede kæmpe.

- Det er bare en tenniskamp, en stor udfordring, en fed kamp. Så jeg vil bare give mit bedste, sagde Simona Halep.

Herunder kan du få et overblik over Serena Williams 23 Grand Slam-sejre, og hvem hun har besejret i finalerne.

Serena Williams' Grand Slam-titler