Wimbledon

Wimbledon-finale bliver rekordkamp for Federer og Djokovic

Efter Wimbledon-finalen bliver Novak Djokovic og Roger Federer de to spillere, der har spillet flest Grand Slam-kampe mod hinanden.

Du kan se Wimbledon-finalen på TV 2 SPORT og TV 2 Play fra klokken 14.30

Når Novak Djokovic og Roger Federer søndag indtager Centre Court, sætter de to tennisspillere ny rekord.

Det er nemlig 16. gang, de to spillere mødes i en Grand Slam-turnering, og det er aldrig sket før. Faktisk indtager Novak Djokovic også andenpladsen, da han og Rafael Nadal har tørnet sammen i 15 Grand Slam-opgør.

I alt har de to spillere mødt hinanden hele 47 gange i karrieren, og det kan få betydning for spillet i finalen.

- Når du har spillet mod nogen over 15 gange, og især en del gange i de seneste år, er der ikke så meget, der kan overraske, siger Roger Federer.

De to tennisspillere har mødt hinanden i fire Grand Slam-finaler, og her har Novak Djokovic vundet tre af gangene.

Til gengæld har Roger Federer vundet flest Grand Slams af alle, nemlig 20, mens Novak Djokovic står noteret for 15.

- Vi ved alle, hvor god han er alle steder, men især her ved Wimbledon. Det her underlag passer hans spil meget godt. Han elsker at spille meget hurtigt, fortæller Novak Djokovic og tilføjer:

- Jeg har spillet mod Roger i nogle episke finaler her i et par år i træk (2014 og 2015, red.), så jeg ved, hvad jeg skal forvente.

Mens Roger Federer rangerer som nummer tre i verden, er Novak Djokovic verdensetter, og serberen har blandt andet vundet tre af de seneste seks Grand Slams.

- Han har været så god i de seneste år, og det er altid specielt at spille kampe mod ham, ligesom det er mod Rafael Nadal. Jeg glæder mig rigtig meget, lyder det fra Roger Federer.

De to tennisspiller mødte senest hinanden i Wimbledon-finalen i 2015, hvor Novak Djokovic vandt i fire sæt.