Tennis

Wozniacki får svær lodtrækning i Toronto

Den danske tennisspiller er havnet i samme fjerdedel som Naomi Osaka fra Japan og amerikanske Serena Williams.

Se WTA-tennis fra Toronto på TV 2 SPORT/TV 2 PLAY fra 5. august.

Efter sommerferie i Italien er Caroline Wozniacki igen klar til at trække i tennisskoene, og allerede fra første færd skal hun snøre dem grundigt.

Sent fredag aften dansk tid blev der trukket lod til næste uges WTA-turnering i Toronto, Rogers Cup, og danskerens modstander i første runde er nummer 39 i verden, Yulia Putintseva.

Caroline Wozniacki har mødt kasakheren to gange tidligere. Begge har vundet én kamp.

Står til Osaka og Williams

Skulle Caroline Wozniacki gå videre fra første runde og også vinde sin kamp i anden runde mod en kvalifikationsspiller, kan verdenstoeren Naomi Osaka vente i ottendedelsfinalen inden en eventuel kvartfinale mod Serena Williams.

For Serena Williams er det hendes første WTA-turnering siden Rom i maj.

Caroline Wozniacki er faldet ned som nummer 18 i verden og seedet som nummer 15 i Toronto. Sidste år, da turneringen blev spillet i Montreal, var hun nummer to på verdensranglisten og topseedet.

Rogers Cup, der er en WTA Premier 5-turnering, har også deltagelse af blandt andre Maria Sharapova, Wimbledon-mesteren Simona Halep og Venus Williams.

Den nu 29-årige Wozniacki nåede finalen i Rogers Cup i 2017, men tabte den til Elina Svitolina i to sæt.

Ét år med gigtsygdommen

Det er i denne tid ét år siden, at Caroline Wozniacki blev ramt af sin gigtsygdom.

I et interview med TV 2 SPORT i midten af august fortalte Wozniackis bror, Patrik Wozniacki, at hans søster led af en betændelsestilstand i kroppen, som voldte hende store smerter.

En uge inden ordene fra Patrik Wozniacki var Caroline Wozniacki røget ud af Rogers Cup allerede i anden runde. Danskeren havde ellers tre matchbolde mod Aryna Sabalenka i tredje og afgørende sæt.

Det betyder, at Wozniacki blot har et enkelt point at forsvare i dette års Rogers Cup.

Caroline Wozniacki taber i tre sæt til Aryna Sabalenka. Video: TV 2 SPORT

Det samme gør sig gældende for Wozniacki i Western & Southern Open i Cincinnati, som hun efter planen skal spille efter Rogers Cup.

I sidste års udgave af WTA-turneringen i Cincinnati måtte en skadet, men også sygdomsramt Caroline Wozniacki trække sig i anden runde.

Det skete efter bare ét sæt mod hollandske Kiki Bertens.

Kom stærkt igen i Kina

2018-udgaven af US Open blev heller ikke nogen succes for Wozniacki.

Den danske tennisspiller tabte til Lesia Tsurenko i anden runde, og det var først, da Caroline Wozniacki i oktober fortalte offentligheden om sin gigtsygdom, at nederlaget til Tsurenko gav mening.

Få uger inden den store nyhed var Wozniacki dog kommet stærkt igen ved at vinde China Open.

Caroline Wozniackis største triumf i karrieren er Australian Open-sejren i januar sidste år.