Tennis

Kommende uger bliver afgørende for Wozniackis karriere, mener redaktør

To turneringer i henholdsvis Toronto og Cincinnati venter for Caroline Wozniacki, og de har stor betydning, mener TV 2 SPORTs tennisredaktør.

Du kan se WTA-turneringen i Toronto på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra på mandag.

Caroline Wozniacki er i den kommende uge tilbage på tennisbanen, efter hun for næsten en måned siden røg ud af Wimbledon. Det skete efter et nederlag i to sæt til kinesiske Shuai Zhang.

Wozniacki gør comeback i WTA-turneringen i Toronto, som har stor betydning for danskerens optakt til US Open i slutningen af august. Det mener TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen.

- Det er en meget afgørende tid for Wozniacki, for oplever hun igen de samme problemer med sygdom og skader, som ødelagde US Open for hende sidste år, er det et stort spørgsmål, om hun orker at blive ved med at kæmpe med finde topformen på banen, siger Henrik Jensen.

- Jeg ved ikke, om det kan betyde et karrierestop efter sæsonen, men får hun en lang række dårlige oplevelser i de kommende turneringer med sygdom eller skader, bliver det virkelig en hård kamp for hende at kæmpe sig tilbage blandt de bedste i verden. Hun vil ryge længere ned ad ranglisten, hvis den sidste tredjedel af sæsonen bliver med få vundne kampe.

Jeg var i Monaco og se hende for en uges tid siden, og hun ser fit ud

Patrik Wozniacki

Caroline Wozniacki er dumpet ned som nummer 18 i verden. På dette tidspunkt sidste år var hun nummer to og topseedet til Rogers Cup i Canada, der i 2018 blev spillet i Montreal. Det betyder, at Wozniacki ikke får bye i første runde i Toronto, som hun gjorde sidste år i Rogers Cup.

Udslagsgivende turneringer

Efter Wimbledon har Woznicaki taget et lille hvil, men er nu klar til at spille igen. Det fortæller Caroline Wozniackis bror, Patrik Wozniacki.

Han lægger samtidig vægt på, at de kommende turneringer kan få stor betydning for Caroline Wozniacki, fordi de kan være med til at afgøre hendes seedning i US Open.

- Det er nogle udslagsgivende turneringer, men jeg synes, hun har trænet godt. Jeg var i Monaco og se hende for en uges tid siden, og hun ser fit ud. Hun vil gerne træne, og hun virker til at have fået styr på den gigtsygdom, der generede hende sidste år, siger Patrik Wozniacki.

- Hun kan træne, og hun mærker ikke så meget til sygdommen. Selvfølgelig er der gode og dårlige dage, men hun får også noget, der kan holde det lidt i skak. Det vidste hun ikke sidste år, så der er en stor forskel på nu og for 12 måneder siden.

Wozniacki har ikke alverdens point at forsvare i de kommende turneringer, da hun tabte i anden runde i Rogers Cup, imens hun måtte trække sig i anden runde i Cincinnati.

Caroline Wozniacki kommer enten til at spille mandag eller tirsdag. Hold øje med sendeplanen for at finde kamptidspunktet, når det er annonceret.