Tennis

Serena Williams videre til finalen - møder ung hjemmebanehelt

Serena Williams vandt en svær sejr i semifinalen i Toronto og skal søndag møde 19-årige Andreescu i finalen.

Serena Williams klarede sig gennem en hård kamp mod tjekkiske Marie Bouzkova i semifinalen ved Rogers Cup i Toronto natten til søndag dansk tid.

Med cifrene 1-6, 6-3, 6-3 kæmpede hun sig videre til WTA-turneringens finale.

Serena Williams, der har vundet turneringen tre gange tidligere, skal søndag møde den 19-årige canadier Bianca Andreescu i finalen.

Williams går i finalen efter at vinde sin første turneringssejr, siden hun vandt sin 23. grand slam-turnering i Australian Open i 2017.

Det vil også være den første, siden hun fødte sin datter Olympia i september 2017.

Hendes 19-årige modstander vil derimod forsøge at blive den første canadier i 50 år, der vinder Rogers Cup, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Jeg har været så meget igennem i de sidste to måneder. Og jeg kan kun sige, at jeg er så lykkelig over at være tilbage. Min skulder har det fint. jeg er i finalen i Rogers Cup. Livet er sgu fantastisk, sagde canadieren, mens hun blev hylder af hjemmepublikummet.

Den smitter, den "Bianca-effekt"

Serena Williams

'Fan' af jublen

Marie Bouzkova, der natten til søndag må se sig slået ud af turneringen i semifinalen, har tidligere sagt, at det ville være en drøm, der gik i opfyldelse, hvis hun kunne vinde over Serena Williams.

Dermed ville hun kunne have tilføjet Williams til listen af stjerner, hun har slået ud af turneringen, som allerede indbefatter Sloane Stephens, Jelena Ostapenko og Simona Halep.

Og i det første sæt så drømmen ud til at kunne gå i opfyldelse, da hun brød Williams' serv tre gange og vandt sættet på mindre end en halv time.

Men Williams kom stærkt igen i andet sæt, og efter en hård duel i tredje sæt kunne den 37-årige amerikaner til sidst løbe med sejren.

- Jeg havde bare brug for at være mere konsekvent og ikke lave så mange fejl, siger Williams efter kampen.

- I det første sæt gik jeg efter lidt for meget, så jeg blev nødt til at spille et andet spil.

Williams glæder sig til at møde Andreescu i finalen, fortæller hun.

- Jeg har aldrig spillet mod hende, men jeg faktisk blevet lidt af en fan af, at alle hepper og jubler så meget, siger hun.

- Den smitter, den "Bianca-effekt".

Se finalen på TV 2 SPORT søndag klokken 19.30.