Tennis

Holger Rune forbereder sig til stort mål i ydmyge rammer

Holger Rune er i fuld gang med forberedelserne til US Open, og det har ført ham til Danmark og til en kamp for sin lokale tennisklub.

Tennisbanen må han selv præparere, der er ingen dommer til at dømme, og uanset om bolden er inde eller ude, er det en selvhenter.

Sådan er forholdene for et af verdens største tennistalenter, Holger Rune, der i disse dage er hjemme i Danmark, hvor han lørdag spillede holdkamp for HIK mod Virum.

- Det er anderledes, men det er jo ikke en international turnering, så det har jeg det fint nok med, siger Holger Rune.

16-årige Rune vandt sin kamp med 6-4, 6-2 over Magnus Ibh, og kampen var et led i danskerens forberedelser til det næste altoverskyggende mål, US Open, hvor han er tilmeldt juniorturneringen for første gang.

Han har lært en masse, men der har også været mange udfordringer over sommeren, og det har været svært at komme ud på senior-touren

Lars Christensen, træner

- Det er hyggeligt at være hjemme og spille de her holdkampe – træningskampe kan man vel godt sige - og at øve på nogle ting og gøre, hvad der skal til, for at kunne toppe til US Open og til de næste seniorturneringer.

- Jeg får noget ud af kampene, hvis jeg bruger dem fornuftigt. Og alt i alt fandt jeg ind til det spil, jeg gerne vil spille i fremtiden, så det var det vigtigste for mig, fortæller Holger Rune, der også spillede en doublekamp i duellen mod Virum.

Er blevet bedre trods mentale udfordringer

Stortalentet ligger i øjeblikket nummer to på juniorverdensranglisten, men over sommeren var han oppe som nummer et, og mens de fleste jævnaldrene holder sommerferie, har Holger Rune også spillet flere Challenger-turneringer på seniorniveau.

- Niveauet er ikke så meget højere end ved de bedste juniorspillere, men det er meget anderledes mentalt. Der er ikke nogle lette kampe, og det er et point, der afgør hvert sæt. Og det er jo det, man skal være god til, så det glæder jeg mig til at udvikle mig i.

Før det atter går løs blandt alverdens seniorer, gælder det altså US Open for juniorer, og Rune tilknyttet en mentaltræner i bestræbelserne på at tage de næste skridt i karrieren.

- US Open er jo det, jeg brænder for lige nu. Jeg træner på hardcourt, og jeg træner maksimalt op til den både fysisk, mentalt og tennismæssigt. Jeg glæder mig rigtig meget. Det er første gang, jeg skal til New York, så jeg kan ikke vente, fortæller Holger Rune.

Jeg tror, han har en god chance, og han er nok verdens bedste junior i øjeblikket

Lars Christensen, træner

Men trods nye og større udfordringer er det, ifølge træner Lars Christensen, kun gået én vej for den unge dansker, siden han for to måneder siden hentede sin hidtil største titel som sejrherre ved French Open.

- Han har lært en masse, men der har også været mange udfordringer over sommeren, og det har været svært at komme ud på senior-touren.

- Men jeg synes egentlig, han er blevet bedre siden French Open. Der er nogle ting, der er blevet sværere mentalt måske, men han spiller bedre tennis, end han gjorde under French Open, fortæller Lars Christensen.

- Verdens bedste i øjeblikket

US Open for juniorer finder sted fra 1.-8. september, og skal man tro tennistræneren er Holger Runes chance for en ny grand slam-triumf god.

- Det handler om at være fokuseret og gå ind uden forventninger udover end at give sit maksimale. Så tror jeg, han har en god chance, og han er nok verdens bedste junior i øjeblikket.

- Alle de bedste juniorer stiller op, og der er ingen tvivl om, at Holger har niveauet til at vinde den. Men der er i hvert fald ti andre, der også kan vinde den på en god dag, så det bliver vanskeligt.

Og selvom en sejr også er målet for Rune selv, handler turneringen lige så meget om at blive endnu stærkere på tennisbanen.

- Ambitionen er selvfølgelig at vinde, men det er der 64 andre, der også vil, så det er at fokusere på det mentale og på min tennis ligesom til French Open, og så går det, som det går.

I nærmeste fremtid - eller nutid - er det dog først og fremmest tid til at hvile både krop og sind i hjemlige omgivelser, selvom hårdt arbejde er et privilegie, når man elsker, hvad man laver.

- Jeg kan nyde søndag, for der har jeg hviledag, men ellers er det bare træning, træning, træning. Det er også det, jeg elsker, så jeg nyder dagene, selvom jeg træner.