Tennis

Serena Williams forklarer skade, der fik hende til at trække sig i tårer

Serena Williams sætter nu ord på de rygproblemer, der søndag aften efterlod hende ukampdygtig og i tårer ved finalen af Rogers Cup.

Den amerikanske tennisstjerne Serena Williams stod sent søndag aften med muligheden for at vinde sin første WTA-titel siden sit comeback til tennissporten efter fødslen af sin datter, Olympia, i 2017.

Men finalen mod den bare 19-årige canadier Bianca Andreescu ved den store Rogers Cup i Canada blev alt andet, end det den 23-foldige Grand Slam-vinder drømte om.

Efter bare fire partier måtte en grædende Serena Williams trække sig med store smerter og kramper i ryggen. En skade, amerikaneren efter finalen satte ord på for første gang.

- Det er ekstremt smertefuldt, men det går som regel væk efter 24, 36 eller måske 48 timer. Det er utroligt smertefuldt, og normalt kan jeg slet ikke komme ud af sengen, fortalte Serena Williams på pressemødet efter finalen.

- Hele min ryg er simpelthen i kramper. Det er så voldsomt, at jeg ikke rigtig kan sove og bevæge mig. Jeg vidste, jeg ikke kunne fortsætte. Det har været et problem mange gange tidligere i karrieren.

Bianca Andreescu trøster Serena Williams, efter den amerikanske stjerne måtte udgå med en skade i Rogers Cup-finalen.

Williams håbede på et mirakel

Søndag aften forsøgte Serena Williams dog at overvinde sine store smerter i den imødesete finale mod det canadiske stortalent Bianca Andreescu.

Men den 37-årige amerikaner måtte hurtigt sande, at kroppen ganske enkelt ikke var fit nok til at give sin unge modstander kamp til stregen.

- Hvis ikke jeg havde forsøgt, så tror jeg virkelig, jeg ville have fortrudt det. Det ville have været en fantastisk kamp. Jeg ville se, om der kunne ske et mirakel, forklarede Williams om årsagen til, at hun alligevel gik på banen.

Miraklet udeblev dog. I stedet kunne den unge Bianca Andreescu fejre sin anden store WTA-titel i karrieren, efter hun tidligere på året gik hele vejen ved Indian Wells.

Allerede i denne uge jagter Andreescu så mere succes. Denne gang ved WTA-turneringen i Cincinnati, hvor Serena Williams også regner med at stille til start.

- Det mest frustrerende er, at det er 24-36 timer, hvor jeg har de her vanvittige kramper, og så er de væk. Så hvis det går væk, som det plejer, så spiller jeg i Cincinnati. Men vi må se, hvad der sker.

Caroline Wozniacki forsøger også at nå til tops i den amerikanske turnering. Danskeren spiller natten til tirsdag klokken cirka 02:30. Se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.