Tennis

Kyrgios i raserianfald: - Hvis Nadal gør det, stopper jeg karrieren

Australieren Nick Kyrgios kaldte dommeren for "den værste nogensinde" i kampen mod Karen Khachanov.

Opmærksomheden blev nok en gang rettet mod australske Nick Kyrgios, da han natten til tirsdag dansk tid røg ud af ATP-turneringen Cincinnati Masters.

Den værste dommer i spillet. Helt ærligt

Nick Kyrgios

Flere gange i løbet af kampen mod Karen Khachanov fra Rusland gav den kontroversielle tennisstjerne udtryk for sin utilfredshed med opgørets stoledommer, Fergus Murphy.

Helt galt gik det i pausen mellem andet og tredje sæt.

- Det er den værste dommer nogensinde. Den værste dommer i spillet. Helt ærligt. Hver gang jeg spiller, laver han noget dumt. Hver gang, råbte australieren højlydt.

Udbruddet resulterede i en straf på et enkelt point. Nick Kyrgios forlod herefter banen og gik ned mod omklædningsrummet, hvor han på ny blev rasende.

Under tribunen smadrede den 24-årige australier sine tennisketchere ned i gulvet, inden han vendte tilbage til banen - denne gang med to ødelagte ketchere i hånden.

Sendte stikpille til Rafael Nadal

Men allerede inden da havde Nick Kyrgios luftet sine frustrationer. Australieren havde kampen igennem udfordringer med en skadet ankel og brugte derfor ekstra tid på sine server.

Flere gange var han så langsom om at sætte serven i gang, at tiden på skuduret, som tæller ned fra 25 sekunder inden hver serv, var tæt på at rinde ud.

I slutningen af andet sæt bad Fergus Murphy i dommerstolen Nick Kyrgios om at være hurtigere med sine server. Men den købte australieren ikke og henviste til rivalen Rafael Nadal, som er kendt for at være en langsom server.

- Fortæller du mig, at Rafa (Rafael Nadal, red.) sætter alle sine server så hurtigt i gang? Det er hysterisk morsomt. Hvis Rafa spiller så hurtigt, så stopper jeg karrieren.

- Vis mig nogle billede af Rafa, der sætter spillet i gang så hurtigt. Hvis du kan finde det, så tier jeg stille og vil aldrig snakke igen. Men jeg garanterer dig, at du ikke vil finde det, lød det fra Kyrgios under et sidebytte ved stillingen 5-4 i andet sæt.

Australieren endte med at tabe andet sæt efter at have vundet det første. Kampen skulle derfor afgøres i et tredje og afgørende sæt, og her havde Karen Khachanov ikke de store problemer.

Det vides endnu ikke, om optrinnet vil få konsekvenser fremadrettet for Nick Kyrgios.

Utallige episoder i løbet af karrieren

Det er langt fra første gang i karrieren, at Nick Kyrgios er løbet med de negative overskrifter efter en tenniskamp.

Australieren er kendt for at have svært ved at styre sit temperament, og det er flere gange gået ud over præstationerne på banen, hvor han ofte har brugt sin energi på at skændes med dommere, modspillere og tilskuere.

Tilbage i maj følte Nick Kyrgios sig snydt i en kamp mod norske Casper Ruud. Australieren kastede en havestol ind på banen og forlod rasende kampen. En episode, som han blev straffet for med en bøde på 150.000 kroner.

I 2016 gav han op og gik fra banen midt i en duel ved en ATP-turnering i Shanghai. 196.000 kroner kostede det Nick Kyrgios, der dog blev tilbudt at få den nedsat, hvis han indvilligede i at gå til psykolog.

Men mange husker nok bedst episoden fra 2015, hvor Kyrgios i et opgør mod Stanislas Wawrinka sagde følgende til schweizeren:

- Kokkinakis knalder din kæreste - jeg er ked af at sige det, lød det fra Kyrgios, der henviste til, at den australske tennisspiller Thanasi Kokkinakis havde været sammen med den kvindelige tennisspiller Donna Vekic, som Stanislas Wawrinka angiveligt havde et forhold til.

Det kostede en karantæne på 28 dage og en bøde på 167.000 kroner.