Tennis

Dommer fravalgt til Williams-kampe efter skandaløs finale

Serena Williams i diskussion med dommeren under US Open-finalen.  USA Today Sports / Ritzau Scanpix

Efter US Open-finalen sidste år beskyldte Serena Williams kampens dommer Carlos Ramos for sexisme efter en række tvivlsomme kendelser.

Det skabte overskrifter verden over, da Serena Williams sidste år tabte US Open-finalen til japanske Naomi Osaka.

Ikke på grund af selve nederlaget, men på grund af måden det skete på. Amerikaneren brugte store dele af andet sæt på at diskutere højlydt med kampens stoledommer, Carlos Ramos. Diskussioner der førte til en pointstraf til den 37-årige tennisstjerne.

Der er mere end 900 kampe her i løbet af tre uger, og der venter Carlos masser af kampe

Stacey Allaster, USTA-direktør

Men i år skal man ikke frygte en gentagelse af episoden. Turneringsledelsen har således valgt, at Carlos Ramos ikke skal have noget at gøre med Serena Williams' kampe i årets sidste Grand Slam.

- Der er ingen grund til at gå den vej. Der er mere end 900 kampe her i løbet af tre uger, og der venter Carlos masser af kampe, siger administrerende direktør for professionel tennis i USA, Stacey Allaster, til New York Times.

- Vi ønsker at holde fokus på turneringen, og vi ønsker at gå fremad. Det her gælder kun for 2019. Lad os nu ikke putte nogen i spotlyset. Det er ikke nødvendigt, siger direktøren, der også oplyser, at portugiseren heller ikke vil dømme Venus Williams' kampe.

På pressemødet efter den omtalte kamp på Arthur Ashe Stadium i udkanten af New York fortsatte Serena Williams med at udtrykke sin utilfredshed med portugiseren - denne gang i en noget mere alvorlig tone.

Amerikaneren beskyldte således Carlos Ramos for sexisme efter nogle kendelser, hun mente, aldrig var blevet dømt mod mandlige spillere.

Fik psykologhjælp for at komme videre

Serena Williams har efterfølgende fortalt, at episoden for næsten et år siden tog så hårdt på hende, at hun brugte en psykolog for at komme videre.

- Jeg tog tilbage til Florida. Hver nat begyndte ubesvarede spørgsmål at plage mig. Hvorfor kan jeg ikke udtrykke mine frustrationer som alle andre? Hvis jeg var en mand, var jeg så endt i den her situation? Er det, fordi jeg er en kvinde? Jeg måtte stoppe mig selv for ikke at blive hidsig, forklarede Serena Williams i sit første store interview om episoden med Harpers Bazaar i begyndelsen af juli.

- Jeg kunne ikke finde ro. Jeg begyndte at se en psykolog. Jeg søgte svar, og selvom jeg følte, jeg gjorde fremskridt, så var jeg stadig ikke klar til at spille tennis.

For en uge siden mødte Serena Williams og Naomi Osaka hinanden for første gang siden den skandaløse finale, og her fik amerikaneren revanche med en sejr i to sæt.

Serena Williams har vundet 23 Grand Slams i løbet af karrieren - heraf 6 US Open-titler.