Tennis

US Open kan blive vendepunkt for Wozniacki, siger udenlandsk ekspert

Caroline Wozniacki er nummer 19 på verdensranglisten.  John E. Sokolowski / Ritzau Scanpix

Caroline Wozniacki leder efter selvtillid efter et svært år, og succes i US Open, der begynder på mandag, kan blive afgørende, mener ekspert.

Grand Slam-turneringer er altid vigtige, men når Caroline Wozniacki stempler ind til US Open på mandag, er turneringen - om muligt - af endnu større betydning.

Den danske tidligere verdensetter har nemlig haft en hård sæson og går ind til årets sidste Grand Slam med nederlag i sine tre seneste turneringer til spillere, der ligger under hende på verdensranglisten.

- Hun har lidt nogle hårde nederlag over sommeren. Det er min største bekymring ved Caroline. Hun leder efter selvtillid og rytme på banen, siger Courtney Nguyen, tennisekspert for WTA Insider, til TV 2 SPORT.

Hun understreger vigtigheden af netop denne turnering, hvor en stor præstation kan blive afgørende for Wozniackis fremtid.

- Hun er i en position, hvor hun kan hævde sin autoritet og få sin sæson tilbage på sporet. Men det kræver sejre, og det er det sværeste ved tennissporten.

Få taler om Wozniacki

Den 29-årige dansker går ind til US Open uden titler i denne sæson og med en finaleplads i Charleston som bedste resultat.

Faktisk gør hun (Wozniacki, red.) det stadig godt

Roger Federer, tennisspiller

I hovedparten af turneringerne er hun røget ud, før det for alvor begyndte at blive interessant. Derfor går hun ind til sin favorit-Grand Slam uden pres hvilende på sine skuldre.

- Der er ikke ret mange, som taler om Caroline, og det er måske en god ting. Sidste gang, folk ikke talte om hende, nåede hun til semifinalen for nogle år siden (i 2016, red.), siger Courtney Nguyen.

Caroline Wozniacki står i første runde over for kinesiske Yafan Wang i en kamp, hvor danskeren på papiret er favorit.

Vinder hun den, er hun også favorit i anden runde, inden et potentielt svært opgør venter i tredje runde, hvor hun kan rende ind i Bianca Andreescu, som hun tabte til i januar.

- Det bliver svært. Det bliver her, hvor hendes turnering begynder, for herfra bliver lodtrækningen ikke nemmere.

Federer: Wozniacki gør det stadig godt

På herresiden gør den schweiziske stjerne Roger Federer sig klar til sin 19. deltagelse ved US Open. En turnering, han har vundet fem gange tidligere.

Han kommer ind til turneringen med en finale i Wimbledon i rygsækken, og udover i en alder 38 fortsat at spille med i toppen, følger han fra sidelinjen med i, hvordan det går danske Caroline Wozniacki. Det, han ser fra verdensranglistens nummer 19, bekymrer ham ikke.

- Hun var verdens nummer et. Hun vandt en Grand Slam. Hun gjorde det rigtig, rigtig godt, og det er svært at blive deroppe hele tiden. Man falder en smule, og straks siger folk, at man har det svært, men faktisk gør hun det stadig godt.

- Jeg følger ret meget med i kvindetennis, og jeg mener, at verdensranglisteplaceringerne fra et til 30 er meget tæt. Der er mange spillere, der slår hinanden, og bare fordi man er rangeret lavere, betyder det ikke, at man faktisk er ret meget dårligere, siger Roger Federer til TV 2 SPORT.

Han er enig med Courtney Nguyen i, at selvtilliden bliver afgørende for hende.

- Så længe man føler, at man kan slå de bedste og vinde de store turneringer, er alt stadig fint. Jeg håber, at Caroline har det sådan, afslutter Roger Federer.

US Open begynder på mandag. Wozniacki spiller første kamp tirsdag aften dansk tid.