Tennis

Federer fordøjede Wimbledon-finale i campingvogn

Dagen efter, han havde tabt historiens længste Wimbledon-finale, skulle Roger Federer afsted på campingferie med familien.

Han er sandsynligvis tennissportens største stjerne nogensinde og har tjent hundredevis af millioner, men derfor kan man jo godt tage på camping med familien.

Forskellen på Roger Federer og de cirka 500.000 danskere, der årligt ferierer på den måde, er, at schweizeren dagen inden feriens begyndelse spillede næsten fem timers finaletennis ved Wimbledon.

Her blev det ikke til Federers 21. Grand Slam-titel, da han efter 4 timer og 57 minutter måtte se sig slået af verdensetteren Novak Djokovic. Men han kunne nu ikke surmule længe over nederlaget, da familieforpligtelserne ventede.

- De første dage var hårde for mig, men på den anden side, så var jeg afsted på tur med mine børn og en campingvogn.

- Jeg kunne derfor ikke bruge for lang tid på at tænke over de missede muligheder. Jeg skulle jo sørge for mine børn, mens vi kørte gennem det smukke Schweiz, siger Roger Federer til den hollandske avis De Telegraaf.

Federer har haft flashbacks

Den nu 38-årige schweizer fortæller om det i et interview forud for sæsonens sidste Grand Slam, US Open, hvor han er seedet som nummer tre.

Her har han mulighed for revanche mod Novak Djokovic i en eventuel semifinale. I den famøse finale i Wimbledon var Federer meget tæt på at snuppe sejren, da han havde to matchbolde undervejs, som han misbrugte.

Roger Federer lige efter han har vundet US Open for femte gang på stribe.

Chancer, der har naget schweizeren. Men ikke så meget, at skuffelsen ikke kunne blive sunket med et glas velfortjent vin.

- Jeg har haft flashbacks, hvor jeg har tænkt over, hvad jeg kunnet have gjort anderledes.

- Men næste dag nyder man et glas vin med sin kone, og så tænker man mere over, at semifinalen var rigtig god. Og selv finalen var faktisk glimrende, udtaler Federer.

Han skal igen i aktion natten til tirsdag mod indiske Nagal i 1. runde ved US Open. En turnering, han vandt fem år i træk fra 2004 til og med 2008.

Men siden da har Roger Federer ikke forladt hardcourt-underlaget i New York som vinder. I år har han det dog betydeligt bedre før første kamp, end han har haft i årevis.

- Det er opmuntrende. Men det bliver stadig meget svært at vinde turneringen. Jeg er ikke favorit som i 2006 eller 2007, men jeg hører til i den gruppe af spillere, som kan vinde, siger Federer.