Tennis

Som ung brugte Federer US Open til at bevise, han var en værdig verdensetter

Roger Federer var smilende som altid forud for US Open. TV 2 SPORT

Roger Federer blev nummer ét i verden første gang i 2004, og samme år startede han en imponerende stime ved US Open.

For 19. gang i karrieren har sensommeren bragt Roger Federer til New York for at spille sæsonens sidste Grand Slam-turnering, US Open.

Men selvom schweizeren efterhånden kender turneringen ligeså godt som sin egen baghånd, fylder sejrene i 2004 og 2005 stadig mest. Særligt triumfen over hjemmebanehelten Andre Agassi i 2005 var nemlig med til at styrke Federers position som verdens bedste.

- Det var helt specielt at slå Lleyton Hewitt i finalen i 2004 med den der 6-0, 7-6, 6-0-score. Det var en drøm at vinde her i New York, siger Roger Federer til TV 2 SPORT.

- Og så at forsvare titlen mod Andre Agassi, hvor tilskuerne var helt vilde efter at støtte ham, mens jeg forsøgte at vise verden, at jeg var den fortjente verdensetter og forsvarende US Open-mester. Det var specielle øjeblikke, og jeg elsker at komme tilbage hertil.

Andre Agassi og Roger Federer poserer med trofæerne efter finalen i 2005, som Federer vandt i fire sæt.

Federer blev verdensetter første gang i vinteren 2004 og forsvarede føringen indtil efteråret 2008. I samme periode vandt han US Open fem gange i træk, og det er ikke lykkedes schweizeren at triumfere på Arthur Ashe Stadium siden.

- Jeg er ikke favorit længere

I juli tabte Roger Federer en hæsblæsende Wimbledon-finale til Novak Djokovic, der blev den længste i turneringens historie, men trods nederlaget giver præstationen fornyet tro på egne evner - også selvom vejen til den første titel i 11 år ved US Open er lang.

- Lige nu føler jeg mig bedre, end jeg har gjort i flere år forud for US Open, så det er opløftende, fortæller 38-årige Federer til BBC.

- Jeg vil ikke putte unødvendigt pres på mig selv. Jeg ved, det bliver svært, og jeg kommer ikke som den altoverskyggende favorit, som jeg nok gjorde i 2006 og 2007. Jeg er helt klar over, hvordan jeg skal gribe den her turnering an mentalt.

Roger Federer spiller sin første kamp natten til tirsdag dansk tid mod Sumit Nagal fra Indien. De to går på banen efter kampen mellem to af WTA-tourens tidligere verdensettere Serena Williams og Maria Sharapova.