Tennis

- Hele min karriere har jeg overrasket folk, siger Wozniacki

Trods en seedning som nummer 19 i US Open er Caroline Wozniacki overbevist om, at hun kan overraske i årets sidste Grand Slam.

For 13. gang i karrieren skal Caroline Wozniacki forsøge sig ved US Open; den Grand Slam-turnering hun har vundet flest kampe i. Med tre semifinaler og to finaler gennem tiden er det blevet til 36 sejre siden debuten i 2007.

- Det er altid fedt at nå langt i turneringer, og det har været nogle gode oplevelser, når jeg har nået finalen og er nået langt her, siger Caroline Wozniacki, da TV 2 SPORT møder hende på anlægget i New York.

Wozniacki nåede senest langt i 2016, da hun spillede sig i semifinalen, hvor tyske Angelique Kerber endte med at være for stærk en modstander. Men inden da havde hun overrasket de fleste ved - med en plads som nummer 74 på verdensranglisten - at spille sig helt frem blandt de sidste fire i turneringen.

Når kroppen har det fint, er der ingen grund til, at jeg ikke skal tro på, at jeg kan gå hele vejen

Caroline Wozniacki

Og det med at overraske, fortæller hun med et lille grin, er nærmest blevet hverdagskost.

- Jeg tror, jeg har overrasket folk i hele min karriere, så det er egentlig ikke noget nyt. Jeg tror altid, at folk har sagt, at jeg aldrig ville nå dertil, eller jeg aldrig ville vinde en 'slam', eller jeg aldrig ville nå til nummer et i verden, jeg aldrig kunne gøre alle de ting, men gang på gang har jeg bevist, at jeg godt kan.

Et år med modstand

I år går hun ind til turneringen efter en sæson, hvor resultaterne ikke har flasket sig, og det har fået medier, fans og eksperter til at tale om et eventuelt karrierestop for den den danske tennisspiller, der som bekendt også har været plaget af skader og gigtsygdom.

Og ligesom det med at overraske er Caroline Wozniacki efterhånden også blevet vant til at lægge øre til sådan nogle spekulationer, og derfor betyder de ikke længere så meget for hende.

- Det lægger jeg egentlig ikke rigtig mærke til, og jeg tror, at allerede for fem-seks år siden spekulerede folk i det, så ja, det er ikke noget, jeg tænker på overhovedet, siger hun venligt, men uden det ellers så karakteristiske smil og signalerer tydeligt, at hun ikke har intentioner om at bruge mere tid på at tale om, hvornår karrieren skal have en ende.

Med solen skinnende over Flushing Meadows, hvor årets sidste af de prestigefyldte Grand Slam-turneringer skal spilles, finder kvinden, der netop her blev døbt 'Miss Sunshine', dog hurtigt smilet frem igen. Hun insisterer på at dreje samtalen i retning af den kommende turnering, hvor den skadesfri dansker, med en seedning som nummer 19, igen har mulighed for at overraske.

- Jeg går ind og gør det, så godt jeg kan. Det handler for mig om at være fokuseret på det, jeg kan gøre - og når kroppen har det fint, er der ingen grund til, at jeg ikke skal tro på, at jeg kan gå hele vejen, konkluderer hun.

Caroline Wozniacki tager hul på US Open tirsdag aften dansk tid. På den anden side af nettet vil 25-årige Yafan Wang stå. Kineseren er nummer 50 på verdensranglisten.