Tennis

Tauson vil bruge amerikansk teenagefænomen som inspiration

Clara Tauson vil bruge supertalentet Gori Cauff som inspiration. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Clara Tauson er meget imponeret af amerikanske Cori Gauffs resultater og professionalisme. Hun håber på at kunne opnå det samme som hende.

15-årige Cori Gauff tog hele verden med storm, da hun ved sommerens Wimbledon nåede til fjerde runde.

Og det er noget, som det danske stortalent Clara Tauson er imponeret over. Amerikaneren har allerede været i to Grand Slam-finaler som junior, hvor hun har vundet den ene. Nu har hun imidlertid nået et niveau, hvor hun har deltaget i seniorernes Wimbledon og i denne uge spiller US Open.

- Det er ikke tit, at en 15-årige kan det, som hun kan. Hun har levet professionelt hele sit liv. Det har jeg ikke helt endnu, men jeg prøver at komme til det, og selvfølgelig håber jeg da at kunne gøre det samme som hende, siger Tauson til TV 2 SPORT.

Den 16-årige dansker udtalte tidligere i august, at hun lægger juniortennis på hylden for at rette 100 procent fokus på seniorkarrieren. Og her kan Cori ’Coco’ Gauff bruges som inspiration.

- Jeg kan bruge, at hun er femten år gammel og står der, hvor hun gør. For hvorfor skulle jeg så ikke kunne? Det kan jeg bruge det til – at arbejde hårdt, for jeg ved også, at hun arbejder hårdt og altid har gjort det, siger Tauson.

Tauson vandt i weekenden danmarksmesterskabet for hold med KB, hvor hun vandt første single med 6-0, 6-1. Første double vandt hun sammen med Simone Alipieva med 6-2, 6-4.

Ikke et forbillede

Selvom Tauson er yderst imponeret af Gauff og kalder hende for mentalt stærk, er det ikke en spiller, som hun decideret ser op til.

- Jeg vil ikke sige, hun er et forbillede, for hun er yngre end mig. Men i forhold til at hun er junior og gør det så godt i øjeblikket, er hun selvfølgelig en, jeg stræber efter at komme op og spille med, siger Tauson.

Den 15-årige amerikanske tennisspiller er i øjeblikket placeret som nummer 140 på WTA-ranglisten.

Gauff er i disse dage ved at gøre sig klar til US Open. Hun spiller sin første kamp tirsdag mod verdens nummer 72, Anastasia Potapova.