Tennis

Useedet sender sensationelt Federer ud af US Open

Det var første gang i otte forsøg, at Dimitrov fik bugt med 38-årige Federer. Geoff Burke / Ritzau Scanpix

Kvartfinalen blev endestation i US Open for Roger Federer. I stedet er useedede Grigor Dimitrov i semifinalen.

Den schweiziske tennisstjerne Roger Federer er højst overraskende ude af US Open.

Det sker efter et nederlag i fem sæt til den useedede bulgarer Grigor Dimitrov i kvartfinalen, hvor Federer modtog behandling for en skade mellem fjerde og femte sæt.

Med cifrene 4-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2 leverede Dimitrov på lidt over tre timer en af turneringens største overraskelser mod tredjeseedede Federer.

- Jeg er trist og egentlig bare skuffet, da jeg synes, jeg spillede godt. Jeg tænkte på, at hvis jeg bare kunne vinde kampen og komme videre, ville jeg have to dages pause. Jeg spillede med en skade i ryggen hele kampen, men jeg var i stand til at spille, sagde Federer efterfølgende ifølge den engelske tenniskommentator David Law.

Første sejr i otte forsøg mod Federer

Det er første gang, at den 28-årige bulgarer, der blot er nummer 74 på verdensranglisten, er i US Open-semifinalen.

Det er den lavest rangerede semifinaledeltager i 28 år, skriver nyhedsbureauet AFP. I 1991 var Jimmy Connors i semifinalen i US Open som nummer 174.

Det var samtidig første gang i otte forsøg, at Dimitrov fik bugt med 38-årige Federer, der jagtede sin grand slam-turneringssejr nummer 21.

Undervejs i kampen leverede de to spillere fremragende tennis, men i fjerde sæt missede Federer seks ud af seks breakbolde, hvilket så ud til at knække den stærke schweizer, som var blevet brudt i første parti.

Efter behandling mellem fjerde og femte sæt ramte han aldrig sit høje niveau igen. Han blev brudt i sine to første servepartier og var aldrig tæt på at komme tilbage i sættet.

I semifinalen skal Dimitrov møde den femteseedede russer Daniil Medvedev.

Også verdensetteren Novak Djokovic er ude af US Open, efter han trak sig med en skade.

Verdens nummer to, Rafael Nadal, møder i sin kvartfinale den 20.-seedede Diego Schwartzman fra Argentina.