Tennis

Clara Tauson frataget ranglistepoint efter regelbrud

Clara Tauson går glip af et stort spring på verdensranglisten, fordi hun var tilmeldt en turnering i Kina, som hun ikke stillede op i.

Efter et halvt år uden turneringssejr var der noget at juble over i weekenden, da 16-årige Clara Tauson igen stod med en pokal i hænderne.

Tauson vandt W60-turneringen ITF-regi, der rangerer under den store WTA Tour. Turneringen havde dog en samlet præmiepulje på 400.000 kroner samt 80 point til verdensranglisten til vinderen.

Men i stedet for at kravle omkring 80 pladser frem er Clara Tauson faldet tilbage som nummer 311 på verdensranglisten, der blev opdateret mandag.

Årsagen er, at Tauson var tilmeldt kvalifikationen til WTA Tour-turneringen i Zhengzhou i Kina. Her stillede hun ikke op, men rejste i stedet til Israel for at spille ITF-turneringen.

Appellerer til WTA

Det er ikke tilladt, og derfor bliver pointene til verdensranglisten frataget det danske tennistalent. Det bekræfter Tauson-familiens rådgiver, Mikkel Nissen, over for TV 2 SPORT.

- Clara var syg og meldte derfor fra i Kina til kvalifikationen. Hun blev i mellemtiden rask og valgte derfor at spille i Israel tre dage efter, da det var meget vigtigt for hende at spille turnering igen uanset, siger Mikkel Nissen.

- For at få point må man under normale omstændigheder ikke melde fra så sent for at spille en anden turnering samme uge, men hun var syg, og det nødvendiggjorde aflysningen i Kina. Vi taler selvfølgelig i øjeblikket med WTA og håber, hun kan få godtgjort pointene, da vi ikke havde andet valg i situationen.

Ifølge Mikkel Nissen står sejren i Israel dog ved magt. TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra WTA og ITF.

Står fratagelsen af point også ved magt, er det dårligt nyt for Clara Tauson.

- Det er et tilbageslag for Tauson, fordi en placering omkring nummer 235 på verdensranglisten havde gjort det nemmere at komme ind i kvalifikationer og tilmelde sig turneringer på WTA Touren, siger TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har Tauson - inden turneringen i Israel - modtaget et wildcard til kvalifikationen til den store WTA-turnering i Wuhan, som begynder 22. september.