Tennis

Wozniacki vil tage ’en masse tid væk fra tennisbanen’

Caroline Wozniacki er endnu ikke blevet annonceret til turneringer i januar, og hun vil heller ikke tale om næste sæson. Fokus er på afslapning.

Det har på mange måder været en historisk sæson for tennisspilleren Caroline Wozniacki, som efter semifinalenederlaget ved China Open har spillet sin sidste kamp i 2019.

For første gang i 11 år har den danske tennisspiller ikke vundet en turnering i et kalenderår, og aldrig har hun sluttet sin sæson så tidligt på året. Nu glæder den 29-årige dansker sig til at slappe af i sin forlængede vinterpause.

- Det bliver rart. Jeg vil tage en masse tid væk fra tennisbanen, genoplade og få min krop til at føle sig 100 procent igen, og så vil jeg begynde at komme langsomt tilbage, siger Caroline Wozniacki på et pressemøde.

Som noget nyt begynder 2020-sæsonen en uge senere end normalt, og adspurgt hertil om, hvad det betyder for Wozniacki, svarer hun lettere kryptisk:

- Det har ikke rigtig den store betydning (at 2020-sæsonen begynder en uge senere, red.), fordi jeg slutter min sæson så tidligt. Jeg tror, det er det tidligste, jeg nogensinde har afsluttet min sæson.

En tænkepause

På denne tid af året har turneringer i januar normalt været ude at annoncere, at de har Caroline Wozniacki på deltagerlisten, ligesom at Wozniacki også selv så småt begynder at se frem mod året, der venter. Sådan er det dog ikke i år, hvor hun ikke er blevet annonceret til en eneste turnering endnu.

Ifølge TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen går Caroline Wozniacki ind i en interessant og afgørende fase i sin tenniskarriere.

- Hun tager en tænkepause nu. Tænkepausen skal nok bruges til at føle efter, hvad kroppen kan klare, og om hun fortsat har lyst til at spille tennis på højt niveau.

Ifølge tennisredaktøren er der en realistisk mulighed for, at tænkepausen ender ud med et karrierestop.

- Det bliver meget spændende at se, hvilken afgørelse hun kommer frem til.

- Jeg tror stadigvæk på, at hun tager en sæson mere. Hun får jo trods alt vist i China Open, at hun stadig kan nå langt i store turneringer, og det kan forhåbentlig være med til at give hende troen på, at hun kan tage en sæson til.

Afviger på fremtidsspørgsmål

På det otte minutter lange pressemøde i Beijing afviger Caroline Wozniacki på journalisternes spørgsmål, når de spørger om ting ude i fremtiden. Eksempelvis OL i Tokyo til sommer.

- Jeg har ikke tænkt på de olympiske lege endnu. Jeg ser frem til vinterpausen og til at nyde noget tid fri, siger Wozniacki, der slutter sæsonen af med en positiv oplevelse i Kina:

- Det var en god turnering. Jeg er meget stolt over måden, jeg har spillet i denne uge. Jeg kan tage en masse positive ting med fra ugen.