Tennis

Wozniacki ryger ud af top 20 på verdensranglisten

Caroline Wozniacki falder igen tilbage på verdensranglisten. Leo Ramirez / Ritzau Scanpix

For første gang i tre år falder Caroline Wozniacki til en placering uden for top 20 på verdensranglisten, hvor hun nu er nummer 24.

Caroline Wozniacki semifinalenederlag ved China Open har kostet flere placeringer på WTA-verdensranglisten for danskeren.

Wozniacki falder fra en placering som nummer 19 til en placering som nummer 24 på den senest opdaterede verdensrangliste.

- Det er desværre en naturlig konsekvens af en svær sæson med sygdom og skader og skuffende resultater. Men hvis hun vælger at spille i 2020, så har Wozniacki tidligere vist stor styrke på banen og mentalt og har kæmpet sig tilbage blandt de bedste, siger TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen.

Den tidligere verdensetter vandt sidste år China Open, og hun mister altså pointene fra sejren på den nyeste rangliste.

Caroline Wozniacki har stoppet sin sæson og vil derfor sandsynligvis ryge længere nedad verdensranglisten.

Det vil være første gang siden 2007, at Wozniacki slutter året uden for top 20.

Wozniacki har endnu ikke besluttet, hvorvidt hun vil fortsætte karrieren næste år, men hvis danskeren tager en sæson mere, vil hun efter al sandsynlig påbegynde næste sæson uden for top 40 på verdensranglisten.

- Det bliver en svær opgave at vende tilbage til verdenstoppen for Woznicaki. Hun bliver ikke seedet til de første store turneringer i 2020, hvor hun vil kunne møde spillere som Barty, Osaka eller Bianca Andreescu allerede i første runde af årets første Grand Slam turnering, Australian Open, siger Henrik Jensen.

I Caroline Wozniackis sidste kamp i sæsonen tabte hun til Naomi Osaka i semifinalen af China Open. Osaka gik senere hen og vandt turneringen.

Verdensranglisten føres an af australieren Ashleigh Barty.