Amerikansk topspiller lider af samme sygdom som Wozniacki

16x9
Caroline Wozniacki giver Danielle Collins et kram efter deres kamp i anden runde i US Open 29. august 2019. Foto: Robert Deutsch / Ritzau Scanpix

Den amerikanske tennisspiller Danielle Collins har meddelt, at hun ligesom Caroline Wozniacki lider af leddegigt.

Trods sportslig succes har det været et hårdt år for den amerikanske tennisspiller Danielle Collins.

Den 25-årige Collins, der er placeret som nummer 33 på verdensranglisten og var i semifinalen ved Australian Open i år, skrev onsdag på sin Instagram-profil, at hun har lidt af smerter gennem hele sæsonen. Men nu har hun fået en afklaring.

- Jeg har overhovedet ikke haft det godt i et stykke tid, men det er en lettelse at finde ud af, hvad der er årsagen til mine smerter, skriver Collins på det sociale medie.

Og årsagen er den samme, som Caroline Wozniacki stod frem med i sidste sæson. For det viser sig, at Danielle Collins ligesom danskeren lider af leddegigt.

- Jeg er helt sikkert ikke den første, der lider af en kronisk sygdom, og jeg føler med alle, der kæmper med det, lyder det fra spilleren, der har fået sit gennembrud i denne sæson.

Hver rask dag en gave

Det var i oktober sidste år, at Caroline Wozniakci stod frem og fortalte om sin gigtsygdom.

Ligesom danskeren vil den 25-årige amerikaner heller ikke lade sygdommen stå i vejen for sin karriere på tennisbanerne.

- Uden tvivl er hver rask dag en gave, og jeg er 100 procent dedikeret til at være stærk og fortsætte med at kæmpe både på og uden for banen.

- Jeg ved ikke med sikkerhed, hvad vejen til bedring vil være, men jeg ved, at jeg ser positivt på at vende tilbage på banen, skriver Danielle Collins på Instagram.

Netop Danielle Collins og Caroline Wozniacki stod over for hinanden i anden runde af årets US Open. En kamp, danskeren vandt i tre sæt.

**

Perspektiv

Andreas Laudrup.
Andreas Laudrup. Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Det er ikke alle atleter, der kommer tilbage efter en gigtsygdom. Det er Andreas Laudrup et bevis på. For fire år siden, da Andreas Laudrup var bare 24 år, måtte han indstille sin karriere som professionel fodboldspiller. Et hårdt slag for en ung mand.

- Jeg er naturligvis ked af, at jeg ikke kommer til at spille mere. Jeg er også sur og vred, det er jo noget lort, sagde han til Politiken dengang.

Det var gigtsygdommen reaktiv artrit, der satte en stopper for den unge fodboldspiller, der blev dansk mester med FC Nordsjælland. En sygdom, der fik knæ og albuer til at hæve hos Andreas Laudrup.

I sidste ende gjorde en læge det klart, at hvis Andreas Laudrup ville have muligheden for at løbe rundt i haven og spille bold med sin søn som 40-årig, var han nødt til at droppe fodbolden. En tung beslutning, da den blev taget for fire år siden, men også med et lyspunkt.

- Da det endelig skete, var det en stor lettelse, siger Laudrup.

Han holder nu foredrag for Gigtforeningen.

***