Tennis

Selvsikker Holger Rune indleder sæsonfinalerne mod kineser

Holger Rune er klar til sæsonfinalerne, som begynder onsdag. Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

Danmarks bedste herrejuniorspiller, Holger Rune, jagter et godt resultat ved juniorernes sæsonfinaler. Han åbner turneringen mod en wildcardspiller.

Der resterer ikke mange slagflugtninger og serveesser i tennissæsonen, og det betyder som altid sæsonfinaler.

Juniorernes udgave af denne er danske Holger Rune en del af, og verdensranglistens nummer tre glæder sig til at prøve kræfter med den hårde konkurrence fra sæsonens mest succesrige spillere.

- Jeg er meget spændt. Det er noget, jeg virkelig har set frem til. Det er de otte bedste spillere i verden, så det bliver tennis på et højt niveau. Jeg vil kæmpe for at vinde alle point og give mit bedste, siger Holger Rune til ITF.

Turneringen foregår i kinesiske Chengdu, og den 16-årige dansker spiller første kamp onsdag morgen mod hjemmebanefavoritten Bu Yunchaokete, som er nummer 14 i verden, men som på grund af afbud er kommet med på et wildcard.

I gruppe med verdensetter

Kineseren kommer til at møde en selvtillidsfuld dansker, som føler sig i god form i sæsonens efterår.

- Jeg har trænet meget hjemmefra, og her har jeg haft gode træningssessioner med de andre og ramt bolden rigtig godt, synes jeg. Jeg er selvsikker og klar til at kæmpe mod de andre.

Udover Bu Yunchaokete er Holger Rune i gruppe med verdensranglistens nummer et, Jonas Forejtek, samt Harold Mayot.

Holger Rune håber at runde en god sæson af, hvor højdepunktet var sejren i French Open.

- Det bliver rigtig svært. Men jeg har det godt under pointene, så jeg skal bare kæmpe og fokusere mentalt og gøre mit bedste. Jeg kan ikke gøre mere end det, siger han.

Holger Runes første kamp er planlagt til at gå i gang klokken 8 dansk tid.

TV 2 SPORT viser danskerens to sidste kampe i gruppespillet samt en eventuel semifinale og finale. Det er desværre ikke muligt at vise Holger Runes kamp onsdag, da den ikke er på tv-banen.