Tennis

Holger Rune får god start på sæsonfinalen med sejr over kineser

Holger Rune kom godt i gang ved juniorernes sæsonfinale.

I disse dage kæmper det danske tennistalent Holger Rune på at få den perfekte afslutning på junior-karrieren i kinesiske Chengdu, hvor verdens otte bedste juniorer spiller sæsonfinale.

Den turnering fik Holger Rune en glimrende start på, da han vandt den første kamp i sin gruppe mod kinesiske Bu Yunchaokete med 6-4,7-6(5).

Allerede tidligt i kampen viste danskeren stor mental styrke, da han reddede tre breakbolde. I det efterfølgende serveparti var det så Holger Runes tur til at forsøge sig med en breakbold, men han kunne heller ikke få skudt kampen i gang med et servegennembrud.

Generelt fulgtes de to spillere ad i et tæt første sæt.

På sættets sidste bold lykkedes det dog for Holger Rune at få brudt sin kinesiske modstander og snuppe sættet med 6-4.

Den tætte kamp fortsatte i andet sæt, hvor de to tennistalenter skiftedes til at holde serv uden for alvor at blive presset.

Igen viste Holger Rune sig dog som den stærkeste på de afgørende bolde, da andet sæt skulle afgøres i en tiebreak. Her var danskeren foran fra start til slut og vandt den nervepirrende duel med 7-4.

Med sejren lægger Holger Rune sig i spidsen af gruppen sammen med franske Harold Mayot, der tidligere onsdag slog Jonas Forejtek. De to bedste spillere fra gruppen går videre til weekendens semifinaler.

Holger Rune er i øjeblikket placeret som nummer tre på juniorernes verdensrangliste. Den unge dansker vandt sin hidtil største sejr i karrieren, da han i foråret slog sig til tops i Grand Slam-turneringen French Open.