Tennis

Tennisstjerner i verbal krig - kalder hinanden for 'idiot' og 'røvkedelig'

Nick Kyrgios kalder norske Casper Ruud for ’røvkedelig’, efter nordmanden har kritiseret Kyrgios og kaldt ham for en idiot.

Krigen er blevet flyttet væk fra tennisbanen og ind på de sociale medier. En krig, der startede for flere måneder siden.

Tilbage i maj forlod den kontroversielle tennisspiller Nick Kyrgios banen i raseri og kastede med en stol i en kamp mod norske Casper Ruud. Kyrgios blev diskvalificeret, hvilket gav Ruud sejren.

Jeg vil hellere se maling tørre end at se dig spille tennis

Nick Kyrgios til Casper Ruud

Godt fem måneder efter kampen er kontroverserne blusset op igen, efter nordmanden blev bedt om at forhold sig til Kyrgios’ opførelse.

- Det er hans problem, at han er en idiot inde på banen. Han kan sige alt det om mig, som han vil, men den står 1-0 til mig. Han var fuldstændig skør, da vi spillede, siger Ruud til svenske Tennisportalen.

Kyrgios havde kritiseret den unge nordmand for at juble over en skrivebordssejr. Det giver nordmanden ikke meget for.

- Det var fedt at vinde. Om jeg jublede eller ej? Jeg er sgu ligeglad. Jeg er bare glad for, at jeg fik 90 point og 50.000 dollars i præmiepenge. Så hvorfor skulle jeg ikke juble?

'Du er røvkedelig'

Ruuds reaktion er tilsyneladende nået frem til Kyrgios, som har valgt at tage klammeriet videre på Twitter.

- Hey Casper. Næste gang du har noget at sige, ville jeg sætte pris på, at du sagde det ansigt til ansigt. Så er jeg sikker på, du ikke ville tale så meget. Indtil da vil jeg fortsætte med hellere at se på maling tørre end at se dig spille tennis. Du er røvkedelig.

- Men så igen. Jeg forstår godt, at du bliver ved med at tale om mig, for der er jo ikke nogen, der har indset, at du spiller tennis. Held og lykke i Milan, mester, skriver Kyrgios på Twitter.

Kyrgios’ Twitter-kommentar har skabt raseri hos hans følgere, der blandt andet kritiserer ham for ikke selv at håndtere problemer ansigt til ansigt.

Australieren har nemlig flere gange brugt Twitter til at kritisere modstanderne.

Skal søge hjælpe

Australske Nick Kyrgios har gentagende gange overtrådt ATP's regelsæt for god opførsel.

Derfor påkræver tennisorganisation nu, at Kyrgios skal søge hjælp, hvis han skal undgå en straf og udelukkelse.

Følgende påbud til Kyrgios er udstedt af ATP, hvis han skal undgå straffen:

  • Ingen yderligere overtrædelser af reglerne i prøvetiden (seks måneder), der resulterer i en bøde for: Verbale eller fysiske overfald på dommere, tilskuere eller andre personer, der er på eller omkring banen.
  • Ingen usportslig opførsel såsom at spytte i retning af en dommer, tilskuer eller andre personer under eller efter afslutningen på en kamp.
  • Ingen synlige uanstændigheder rettet mod en dommer.
  • Fortsætte med at få hjælp fra en mentaltræner, når han deltager i ATP-turneringer/events
  • Yderligere hjælp skal søges uden for sæsonen (november-december) fra en professionel, der specialiserer sig i adfærdsproblemer.

Det kom frem i september, at Kyrgios skulle søge hjælp. Der er stadig ikke kommet et nyt udspil i den sag, men hans nye kommentarer på Twitter hjælper nok ikke ligefrem hans sag.