Tennis

Holger Rune overvinder slemt vrid og er klar til semifinalen i sæsonfinalen

Det lignende et farvel til Holger Rune i sæsonfinalen, da han vrikkede slemt rundt på sin ankel. Selvom han tabte kampen, er han alligevel videre.

16-årige Holger Rune har haltet sig igennem til semifinalen i sæsonfinalen - bogstavelig talt.

Ved stillingen 4-3 til Jonas Forejtek i første sæt forsøgte Holger Rune at fange en returnering, som tjekken havde sendt afsted. Men på vej til siden vrikkede danskeren rundt på sin venstre ankel. Han lagde sig på banen og vred sig i smerte.

Danskeren fik efterfølgende behandling på banen i et stykke tid, inden han selv kunne forlade banen haltende. Behandlingen fortsatte på sidelinjen, hvor Holger Rune fik en forbinding om sin ankel, men han var dog stadig i store smerter. Han kæmpede sig tilbage på banen, men måtte se første sæt glide væk, som han tabte med 4-6.

Selvom danskeren også tabte andet sæt efter tiebreak, er han alligevel klar til sæsonfinalen, da han har vundet nok partier til, at han er videre til semifinalen.

Sådan forløb kampen /ritzau

Holger Rune tog kampens første parti, men måtte derefter se sin tjekkiske modstander tage de efterfølgende tre. Danskeren kom på tavlen igen og fik reduceret til 2-3.

Men Rune havde svært ved at finde rytmen og døjede især med sin førsteserv, hvilket også gav sig til udtryk i danskerens tydelige frustrationer.

Efter et parti mere til hver blev kampen afbrudt. Under en duel vrikkede danskeren om, og Rune lagde sig på banen, mens han tog sig til sin ene ankel.

Den unge tenniskomet blev efterfølgende hjulpet over på sin stol på sidelinjen og var i tydelige smerter, mens turneringslægen besigtigede hans ankel, der blev bundet ind.

Holger Rune fik behandling på sidelinjen efter skaden.

Rune gav ikke op. Skoen kom på igen, og danskeren gav det et skud. Det var dog tydeligt, at han knap kunne støtte på sit venstre ben og stadig havde ondt.

Første sæt endte da også på tjekkiske hænder, mens Runes halten langsomt fortog sig en smule.

Den forsvandt aldrig helt, men i andet sæt viste Rune stor mental styrke, da han på imponerende vis formåede at presse Forejtek.

Danskeren tabte i sit første udlæg, men fik lidt efter brudt tilbage til 1-1. Herefter lykkedes Rune med at holde sin serv, og da han tog sit femte parti, kom semifinalebilletten i hus, såfremt han gennemførte kampen.

Det gjorde han. Andet sæt endte i tiebreak, og her var der ikke meget spænding om udfaldet. Forejtek vandt klart, men det betød altså ikke så meget for Rune, der nu skal spille om en plads i finalen.

Holger Rune er placeret som nummer tre på juniorernes verdensrangliste. I juni vandt han grand slam-turneringen French Open.

Selv om man må spille juniorturneringer i en alder af op til 18 år, er det planen, at Holger Rune fra næste sæson kun skal spille voksenturneringer.