Tennis

Ekspert er ikke i tvivl: Holger Rune går en lys fremtid i møde

Søndagens sejr i sæsonfinalen har sendt Holger Rune op på førstepladsen på verdensranglisten hos juniorerne, og der er mere i vente.

Den 16-årige tennisspiller Holger Rune understregede søndag, at han er gjort af et ganske særligt stof.

Med sejren i sæsonfinalen rykkede danskeren op på førstepladsen på verdensranglisten hos juniorerne. En imponerende bedrift, der tegner godt og ikke bare i den nære fremtid, mener TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson.

- Han går en lys fremtid i møde. Det er jeg helt sikker på, siger Michael Tauson - men understreger samtidig, at der er meget, der skal arte sig for at overføre de store bedrifter i juniortennis til seniorniveau.

- Vi har jo store forventninger til Holger. Men jeg har også stor respekt for det spring, der er fra juniortennis til seniortennis, forstået på den måde, at det er helt andet game. Der kæmper de endnu mere for det. Alle vil det. Alle drømmer om at leve af at spille tennis.

- Og der er altså en fysik og en spillestil, der skal pudses endnu mere, for at det kan lykkes. Han har prøvet et par gange i år, hvor han har vundet et par kampe. Men han har også tabt en del kampe på seniorniveau. Så han er advaret om, hvad han går ind til. Det kan tage fra et år til to år at etablere sig der, siger eksperten.

Har et godt program

Senest spillede Holger Rune på seniorniveau i Antalya i Tyrkiet i juli, hvor han vandt en enkelt kamp og tabte i ottendedelsfinalen til Michal Vrbensky i to sæt. Tjekken er nummer 461 i verden.

Derfor er der stadig lang vej. Men der er skabt et godt fundament, mener Michael Tauson.

- Jeg synes, at han har et rigtig godt program. Han har styr på det, men de to vigtigste ting er den mentale og den fysiske del. Det er klart, at man som 16-årig ikke når at udvikle sig godt nok fysisk, så man kan slås med de helt store seniorer.

I første omgang handler det dog om, at danskeren er at finde som nummer på et på verdensranglisten med søndagens finalesejr over franskmanden Harold Mayot. En kamp, der beviser, at den unge dansker er noget ganske særligt.

- Det er en rigtig stor præstation. Han er blevet meget bedre fysisk og er blevet meget bedre mentalt. Det er det, vi ser lige nu. Det er en rigtig, rigtig stor skalp for Holger, mener Michael Tauson.

16-årige Holger Rune triumferede i sæsonfinalen med sejr i tre sæt over franskmand. Video: TV 2 SPORT