Tennis

Svitolina slår verdens nummer to i sæsonfinalerne

Elina Svitolina vandt i to sæt over tjekkiske Karolína Plísková i WTA Finals efter lang tiebreak i første sæt.

Det lignede ikke umiddelbart, at der var en ukrainsk sejr i vente i kvindernes WTA Finals i tennis, da Elina Svitolina blev brudt i sit første serveparti i mandagens singlekamp.

Men Svitolina, der er nummer otte på verdensranglisten, endte med at vinde over verdens nummer to, tjekkiske Karolína Plísková, med cifrene 7-6, 6-4.

Svitolina brød tilbage til stillingen 2-2, og derfra holdt begge spillere serv i første sæt.

Derfor skulle det afgøres i en nervepirrende tiebreak, hvor de to brød hinanden i alt 15 gange, og Svitolina til sidst vandt 14-12.

I andet sæt lagde Svitolina ud med at bryde til 1-0 og kom på 2-0, inden Plísková brød tilbage. Efter et tæt parti brød ukraineren igen til 4-3, og det afgjorde sættet, da Svitolina efterfølgende holdt serv to gange.

Senere mandag var den tidligere verdensetter Simona Halep i problemer, men med besvær fik hun vendt kampen mod canadieren Bianca Andreescu.

Rumænske Halep vandt 3-6, 7-6, 6-3 efter at have spillet i to og en halv time.

Med sejrene står Svitolina og Halep begge i en gunstig position efter den første af tre kampe i gruppespillet. Onsdag mødes de i en indbyrdes kamp i gruppespillet i den lilla gruppe.

Tirsdag fortsætter spillet i Shenzhen med to opgør i den røde gruppe.

Verdensetteren Ashleigh Barty og japaneren Naomi Osaka vandt begge deres første opgør i turneringen og tørner sammen tirsdag.

Den anden kamp i gruppen står mellem Petra Kvitova og Belinda Bencic, der begge er under pres.