Tennis

Bror bekræfter, at Caroline Wozniacki spiller i 2020

Wozniacki spiller også toptennis i 2020. Don Emmert / Ritzau Scanpix

Caroline Wozniacki spiller sin første turnering i 2020 i Auckland i starten af januar.

Caroline Wozniacki sæsonstart i 2020 er faldet på plads.

Det bekræfter hendes bror, Patrik Wozniacki.

- Hun skal spille i Auckland. Som jeg har forstået det, rejser hun til Auckland den 2. januar som planen er lige nu.

- Hvad der så ellers er på programmet, ved jeg ikke, men jeg ved, at hun i hvert fald helt sikkert spiller de her to første turneringer, fortæller Patrik Wozniacki med henvisning til, at søsteren allerede er på deltagerlisten til årets første Grand Slam-turnering Australian Open.

Turneringen i Auckland på i New Zealand spilles fra 6.-12. januar og fungerer som en opvarmningsturnering for netop. Australian Open, der starter den 20. januar.

- Hun vil gerne snart stoppe

Der har været usikkerhed om Wozniackis planer efter denne sæson, hvor kronisk ledgigt og flere andre skader har resulteret i svingende form og spædet til spekulationer om hendes fremtid i international tennis.

Men selvom sæsonstarten nu ser ud til at være på plads, er der endnu ikke styr på, hvor mange turneringer Caroline Wozniacki stiller op i til næste år.

- Jeg ved ikke, hvor mange turneringer (hun skal spille, red.), og det tror jeg også stadigvæk, de tænker over. Det er rigtig dejligt, at hun vil spille i 2020, men jeg ved også godt, at hun snart gerne vil lægge ketsjeren på hylden, siger Patrik Wozniacki.

Spekulationer om fremtiden er også opstået, fordi Wozniacki-lejren har tøvet med at melde ud om planerne for 2020.

Det kan der dog være en helt logisk grund til ifølge Patrik Wozniacki, der minder om, at de bedste spillere på verdensranglisten er tvunget til at oplyse deres turneringsplaner allerede nu.

- Når hun ikke er i top-10, skal hun ikke melde ud, hvilke mindre turneringer, hun skal spille. Er man i top-10 må man maksimum spille tre om året, men denne gang kan hun vælge og vrage de turneringer, hun har lyst til.

I 2019 har den danske Caroline Wozniacki deltaget i 15 turneringer med en finaleplads i Charleston i april som bedste resultat. Hendes seneste titel kom i hus ved China Open sidste år.

Hun afsluttede 2019-sæsonen efter China Open i starten af oktober.

Wozniacki ligger i øjeblikket placeret som nummer 38 på verdensranglisten. Det er hendes laveste placering siden september 2016.