Tennis

Sygdom blev for meget: Grædefærdig hollænder er lettet efter sit exit

Kiki Bertens er meget skuffet efter sit exit i sæsonfinalen, hvor en virus kombineret med træthed blev for meget.

27-årige Kiki Bertens måtte forlade kvindernes sæsonfinale i tårer, da hun måtte trække sig i andet sæt i kampen mod Belinda Bencic.

Hollænderen, der trådte ind i gruppen som reserve, da Naomi Osaka blev skadet inden sin anden kamp, fik ellers en god start på torsdagens kamp og førte 5-3 i første sæt. Hun tabte dog de næste fire partier og dermed sættet 5-7.

På en eller anden måde er jeg lettet over, at jeg ikke længere skal spille

Kiki Bertens

Hollænderen var skidt tilpas, og ved stillingen 0-1 i andet sæt valgte hun at trække sig, efter hun ved en behandling fik målt puls og blodtryk.

- Jeg er meget skuffet, men jeg har en følelse af, at det er forbi nu. Jeg er for træt til at bruge noget energi på skuffelsen. Jeg har givet alt i de sidste otte uger. Jeg sov meget i går, men min mave var underlig før dagens kamp. Det blev værre i løbet ad kampen, siger Bertens til hollandske AD.

- Jeg kunne ikke længere strække mig, og jeg var syg. Jeg tror, at det var en virus kombineret med træthed.

Havde håbet på mere energi

Lægen kom på banen efter det første parti i anden sæt, hvor Bertens altså fik kontrolleret sin hjertefrekvens og blodtryk. Men det var Bertens selv, der i sidste ende besluttede at sige stop.

- Jeg følte mig for dårlig til, at jeg kunne fortsætte. På en eller anden måde er jeg lettet over, at jeg ikke længere skal spille. Jeg havde selvfølgelig håbet på, at jeg havde lidt mere energi, siger Bertens.

Ved sæsonfinalen er de bedste kvindelige tennisspillere opdelt i en rød og en lilla gruppe. Barty er med i den røde gruppe, hvor hun indledte turneringen med at slå Belinda Bencic, mens hun tabte til Kiki Bertens.

I den lilla gruppe er Elina Svitolina klar til semifinalen. Den anden billet dyster Karolína Plísková og Simona Halep om fredag, mens Bianca Andreescu onsdag udspillede sin chance helt.

Andreescu valgte torsdag at trække sig endeligt fra turneringen, så hun altså ikke stiller op til den sidste gruppekamp fredag.