Tennis

Knæskade udskyder Kim Clijsters tenniscomeback

Belgiske Kim Clijsters må udskyde sit comeback i januar, da hun døjer med knæproblemer. Thomas Peter / Ritzau Scanpix

Kim Clijsters får for tiden behandling for en knæskade, og det forsinker hendes comeback til tennisscenen.

Den pensionerede tennisspiller Kim Clijsters udskyder sit comeback.

Belgieren havde planlagt at vende tilbage og spille turneringer i januar, men en knæskade betyder, at hun har måttet ændre planerne en smule.

- Jeg har taget en beslutning om, at jeg ikke vil spille i januar, skriver hun på Twitter.

- Jeg er i gang med genoptræning og behandling for en knæskade. Det er et tilbageslag, men jeg er fast besluttet på at vende tilbage til det spil, jeg elsker. Jeg sætter virkelig pris på jeres støtte og opmuntring.

36-årige Clijsters sendte chokbølger gennem tennisverdenen, da hun i september annoncerede, at hun ville gøre comeback efter syv års pause.

Belgieren stoppede karrieren efter US Open i 2012. Men hun brænder stadig for sporten, fortalte hun i et interview med WTA Insider Podcast.

- Kærligheden til sporten er der helt klart stadig. Spørgsmålet er, om jeg er i stand til at nå op på det niveau, jeg gerne vil være på, før jeg spiller på et højt niveau i en af de bedste sportsgrene for kvinder i verden.

- Jeg føler ikke, jeg skal bevise noget, men jeg vil gerne udfordre mig selv, og jeg vil være stærk igen. Det her er mit maraton. Det er her, hvor jeg siger: "Okay, lad os da prøve det", sagde Clijsters i interviewet.

Clijsters blev professionel i 1997, og seks år senere spillede hun sig op på førstepladsen på verdensranglisten. Både i single og double.

Allerede som 23-årig stoppede hun imidlertid karrieren første gang på grund af skader og med ønsket om at stifte en familie.

To år senere gjorde hun gjorde hun comeback i august 2009. Samme år vandt hun US Open efter en finalesejr over danske Caroline Wozniacki.

Siden vandt hun både Australian Open og US Open og nåede i alt op på fire grand slam-titler i single, før hun stoppede karrieren for anden gang.

Clijsters kan også prale af to grand slam-triumfer i double.