Tennis

Anklager modstander for at spille skadet: - Det dummeste, jeg har set

Norske Casper Ruud var ikke helt tilfreds med sin spanske modstander, som han mente spillede skuespil undervejs i deres kamp.

Se Next Generation ATP Finals på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

I disse dage kæmper verdens bedste tennisspillere under 21 år om titlen ved 'Next Generation ATP Finals', der fungerer som en sæsonfinale for de unge talenter.

Selvom turneringen ikke rangerer specielt højt og bare bliver afviklet for tredje gang, er der stadig masser af drama. Det var ingen undtagelse onsdag, da norske Casper Ruud mødte spanske Alejandro Davidovich Fokina.

- Det er det dummeste, jeg har set, lød det fra nordmanden i en diskussion med sin far og træner, Christian Ruud, under et sidebytte i femte og afgørende sæt.

Frustrationerne kom i kølvandet på en situation i tredje sæt, hvor Fokina lå og vred sig i smerte efter et vrid i benet. Den 20-årige spanier blev hjulpet af banen og modtog behandling.

Godt bundet op med en bandage om benet fortsatte han kampen haltende rundt på banen i Milano. Indtil han senere smed optapeningen og pludselig virkede langt mere bevægelig og tvang kampen ud i et femte sæt.

- Tror du, han har ondt i knæet?, spurgte Casper Ruud sin far undervejs i femte sæt.

- Nej, han spiller bare på den. Det er bare skuespil, det vidste vi, svarede Christian Ruud sin søn.

- Det er det dummeste, jeg har set, lød kontrameldingen fra sønnen.

Presset til sejr for at nå semifinale

På trods af frustrationerne i den norske lejr over den spanske modstander, lykkedes det alligevel for Casper Ruud at trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Efter kampen forklarede det norske tennistalent, hvor udfordrende det var at spille mod en modspilller, som han troede var skadet.

- Du tænker på en måde, at han kan trække sig når som helst. Du tænker nærmest ikke på, at han ikke er skadet, og at det ender med at blive en kamp, fortalte Casper Ruud efter kampen.

Efter de to første kampe i turneringens gruppespil står nordmanden med en sejr og et nederlag.

De to bedste spillere fra de to grupper går videre til weekendens semifinaler. Skal Casper Ruud nå så langt, kræver det en sejr over Alex de Minaur i den sidste gruppekamp fredag.