Tennis

Holger Rune finaleklar i stor invitationsturnering

16-årige Holger Rune møder i finalen 21-årige Enrico Dalla Valle, som slog danskeren i det indledende gruppespil.

Det danske stortalent Holger Rune har haft et succesrigt år, hvor han blandt andet har vundet French Open for juniorer, sæsonfinalen og slutter som verdensetter på juniorernes rangliste.

Og den 16-årige dansker red fredag eftermiddag videre på bølgen af succes, da han sikrede sig en finaleplads i den store invitationsturnering Red Bull Next Gen Open i Milano.

I semifinalen stod Holger Rune over for den to år ældre Nicolás Alvarez Varona, der kommer fra Spanien. Danskeren måtte slide hårdt for sejren, men endte til sidst med at tage sejren i fem sæt med cifrene 2-4, 4-0, 4-3, 0-4, 4-2.

Dermed er det danske tennistalent videre til finalen lørdag aften, hvor han krydser klinger med 21-årige Enrico Dalla Valle. Holger Rune har en revanche til gode imod italieneren, da Enrico Dalla Valle besejrede danskeren i det indledende gruppespil.

Holger Rune kom med til turneringen i Milano på en såkaldt "Direct Entry" - det vil sige, at han er inviteret på grund af en enestående fremtoning både på og udenfor tennisbanen. Allerede inden danskerens sejr i sæsonfinalen var han inviteret til Red Bull Next Gen Open.

Efter turneringen i Milano rejser Holger Rune direkte til London, hvor han skal være såkaldt hitting partner med årets otte bedste spillere på ATP-touren. Derfor skal han blandt andet træne med Roger Federer og Novak Djokovic.

- Det bliver vanvittigt. Jeg har altid drømt om at træne med Federer. Han spiller dog ikke så mange turneringer længere. Så for juniorer er den bedste at se op til nok Nadal. For han er så seriøs også uden for banen, og hvordan han træner. Det er virkelig også en, jeg ser op til, sagde den 16-årige dansker til TV 2 SPORT i slutningen af oktober.

Næste år træder Holger Rune for alvor ind på den store tennisscene, da han har valgt at lægge juniortennis på hylden efter i år.