Tennis

Løchte klar til endnu en finale med ny makker: - Det bliver bedre og bedre

Frederik Løchte Nielsen og makkeren Tim Puetz vandt BMW Open i maj. ATP/BMW Open

Frederik Løchte og makkeren Tim Puetz er finaleklar i en Challenger-turnering i Slovakiet. Parret vandt tidligere i år en ATP-turnering i München.

Danmarks bedste doublespiller igennem tiderne, Frederik Løchte Nielsen, er endnu en gang klar til en stor finale. Lørdag spiller han nemlig den afgørende kamp ved en 125.000 dollars-turnering i Bratislava sammen med sin tyske makker Tim Puetz.

Parret vandt fredag en tæt semifinale over et par fra Monaco Romain Arnedeo og Hugo Nys. Frederik Løchte Nielsen og makkeren måtte ud i tre sæt, inden de sikrede sig sejren med cifrene 6-7 7-5 10-7

- Vi har spillet en god turnering, og sejrene har været gode på mange forskellige måder.

- Da vi først rigtig er begyndt at spille fast sammen for en måned siden, har vi brugt rigtig meget tid på at blive spillet bedre sammen og afklare aftaler i spillet, og det begynder at blive bedre og bedre, fortæller Frederik Løchte Nielsen til TV 2 SPORT.

Parret vandt tidligere i år en ATP-titel sammen i München, men er først blevet et fast par nu, efter Frederik Løchte spillede Wimbledon med Robin Haase fra Holland.

Tim Puetz har været skadet i en periode, så samarbejdet imellem de to er først for alvor blomstret de seneste uger. Lørdag spiller det andenseedede par finale mod Roman Jebavy og Igor Zelenay.

- Finalen er åben. Det siger sig selv, at finalister som regel kommer ind til en finale med god fornemmelse, men det er ikke noget, vi tænker så meget over. Vi fokuserer på vores eget, og vi ved, at vi kan slå alle par i verden, men vi har naturligvis stor respekt for alle i verden på samme tid, lyder det fra den danske tennisspiller.

Frederik Løchte Nielsen har igennem karrieren spillet over 100 doublefinaler, og han skal i 2020 spille fast med Tim Puetz, hvor den første store opgave bliver Australian Open i januar.