Tennis

Tidligere Grand Slam-vinder taget for doping

Abigail Spears vandt Australian Open i mixeddouble tilbage i 2017. Greg Wood / Scanpix Denmark

Abigail Spears har afleveret en positiv dopingprøve med prasterone og testosteron, der begge er på listen over forbudte stoffer.

Abigail Spears er et navn, der nok kun vækker genklang hos de mest hardcore tennisfans.

Den 38-årige amerikaner har godt nok vundet én af sportens største titler, da hun i 2017 vandt Grand Slam-turneringen Australien Open i mixeddouble med sin colombianske makker Juan Sebastián Cabal, men er ellers ikke blandt sportens største.

Nu kan Abigail Spears se frem til en del omtale, omend hun sikkert gerne ville have været den for uden. Hun er nemlig blevet taget for doping.

Det er Det Internationale Tenniforbund, ITF, der torsdag har suspenderet den 38-årige tennisspiller med øjeblikkelig virkning efter en positiv dopingprøve, som blev afleveret ved US Open i år.

Her har Det Internationale Antidoping-Agentur, WADA, konstateret, at 38-årige Spears afleverede en urinprøve med prasterone og testosteron, der begge er på listen over forbudte stoffer.

Efter reglerne vil der blive etableret en høring, der skal fastlægge straffen.

Selvom nyheden først blev kendt for offentligheden fredag, så er det ikke nyt for Abigail Spears selv. Amerikaneren blev præsenteret for resultatet den 28. oktober.

Indtil videre har tennisspilleren endnu ikke fremlagt sin version af sagen.

Abigail Spears har altid haft størst succes i double, hvor hun i en periode rangerede som den 10. bedste spiller i verden. I single er den bedste placering på verdensranglisten nummer 66 tilbage i 2005.