Tennis

Holger Rune vinder stor invitationsturnering

Holger Rune med sit nyeste trofæ. Red Bull

Den 16-årige dansker vandt sin største præmiesum med sejren i Red Bull Next Gen Open.

Holger Rune fortsatte sit succesfulde år med en finalesejr i invitationsturneringen Red Bull Next Gen Open i Milano.

Her besejrede han den 21-årige italiener Enrico Dalla Valle med 4-1, 4-1, 4-2. I turneringen spilles der først til fire point i bedst ud af fem sæt.

Italieneren, som ligger nummer 430 på ATP-ranglisten, havde ellers besejret det danske stortalent i det indledende gruppespil. Holger Rune ligger selv nummer 1008 på ranglisten.

Sejren giver 15.000 dollars (cirka 101.000 kroner), men der er ingen ranglistepoint. Det er hans største præmiesum i karrieren.

Skal træne med verdens bedste

Efter turneringen i Milano rejser Holger Rune direkte til London, hvor han skal være såkaldt hitting partner med årets otte bedste spillere på ATP-touren. Derfor skal han blandt andet træne med Roger Federer og Novak Djokovic.

- Det bliver vanvittigt. Jeg har altid drømt om at træne med Federer. Han spiller dog ikke så mange turneringer længere. Så for juniorer er den bedste at se op til nok Nadal. For han er så seriøs også uden for banen, og hvordan han træner. Det er virkelig også en, jeg ser op til, sagde den 16-årige dansker til TV 2 SPORT i slutningen af oktober.

Holger Rune med trofæet i Red Bull-turneringen.

Holger Rune har valgt fra næste sæson at droppe juniortennis for at rykke op på seniorniveau.