Tennis

- Fantastisk at spille med alle stjernerne, siger Holger Rune

Holger Rune skal den kommende uge slå bolde og træne med årets otte bedste tennisspillere i London. Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

Holger Rune har fra næste sæson valgt at droppe juniortennis og rykker dermed op på seniorniveau. Han ligger aktuelt nummer 1008 i verden.

Den danske tenniskomet Holger Rune skal den kommende uge træne med årets otte bedste spillere på ATP-Touren ved sæsonfinalen i O2 Arena i London.

Som såkaldt hitting partner kan den 16-årige dansker se frem til at slå bolde med verdensklassespillere som Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer.

En opgave, der føles som en tidlig julegave, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

- Det bliver fuldstændig vanvittigt. Da jeg fik det at vide, var jeg helt oppe at køre. At få lov til at slå med alle de store stjerner - det er fantastisk.

ATP sæsonfinalen begynder søndag, og Holger Rune skal i første omgang træne med Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev, der begge først skal i aktion mandag.

Jeg nyder hvert et sekund af mit liv

Holger Rune, tennisspiller

Holger Rune går dog med en drøm om at træne med to af tennissportens allerstørste stjerner, og muligheden kan gå i opfyldelse senere i turneringen.

- Jeg kunne godt tænke mig at træne med Nadal, og jeg har altid drømt om at træne med Federer, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Ikke nervøs

Den unge danske tennisspiller er ikke helt uvant med at slå bolde med de største tennisstjerner, men indrømmer det bliver specielt at være en del af ATP sæsonfinalen i London den kommende uges tid.

- Jeg er ikke så nervøs, men jeg skal gøre mig umage og spille boldene ned til dem - ikke slå vindere, siger Holger Rune og tilføjer:

- Det bliver sindssygt spændende at træne og være i miljøet med stjernerne.

Nyder hvert et sekund

Holger Rune har haft en vanvittig god 2019-sæson, hvor han for to uger siden vandt sæsonfinalen for juniorer og dermed rykkede op som nummer ét på vedensranglisten.

På seniorenes aktuelle verdensrangliste ligger danskeren aktuelt nummer 1008.

Og denne weekend udvidede den 16-årige dansker så pokalsamlingen med sejren ved invitationsturneringen Red Bull Next Gen Open i Milano.

Holger Rune med sit nyeste trofæ vundet ved Red Bull Next Gen Open.

At stå i London i O2 Arena med verdens bedste tennisspillere bliver som at udleve en drøm - blot tidligere end forventet.

- Jeg har altid haft en drøm om det her, men jeg havde ikke regnet med, at det ville ske allerede nu som 16-årig. At stå her føles vanvittigt, jeg nyder hvert et sekund af mit liv, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Årets otte bedste mødes

Årets otte bedste tennisspillere på herrernes ATP-tour er inddelt i to grupper, hvor alle møder alle.

Novak Djokovic, Roger Federer, Dominic Thiem og Matteo Berrettini indleder turneringen og spiller fra søndag deres kampe i Bjørn Borg-gruppen.

I den såkaldte Andre Agassi-gruppe spiller Rafael Nadal, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev fra mandag.

Vinderen kåres næste søndag 17. november.