Tennis

Legende overværede Holger Runes træning: - Jeg er meget imponeret

Holger Rune modtager store roser af Boris Becker. Ritzau Scanpix / Red Bull Next Gen

Boris Becker har kun rosende ord tilovers for Holger Rune, som han spår en stor fremtid.

Holger Rune får opfyldt mange drømme i denne uge.

I disse dage er det nemlig ikke kun juniorerne, den 16-årige dansker render rundt med. Han træner med de bedste spillere i verden, da han er hittingpartner ved ATP-herrernes sæsonfinale. Søndag trænede han først med Stefanos Tsitsipas, der er nummer seks i verden, og senere med tyske Alexander Zverev, der er nummer syv.

Men de var ikke de eneste, der var til stede på anlægget. Den tidligere verdensetter Boris Becker overværede også Holger Runes træningsseancer, og han var vild med danskerens evner.

- Jeg så ham live for første gang. Jeg har set hans resultater i år, og jeg er meget imponeret. Zverev slår hårdt på boldene og med stor intensitet. De trænede i næsten to timer, men Holger var med hele vejen, siger Boris Becker til TV 2 SPORT.

Hvad interesserer dig mest ved hans spil?

- Hans power. Han er kun 16 år gammel, og han er allerede en ret kraftfuld spiller og har en god baghånd. Serven kan godt blive bedre, men han er meget elegant og rolig. Man skal ikke putte for meget pres på ham. Han er nummer et i verden, men det betyder ikke meget om mændene. Han elsker at spille, men han skal have tid til at udvikle sig.

- Der er gode folk omkring ham, ellers ville han ikke være så god. Det er ikke en sprint, men et maraton, så han skal arbejde og være tålmodig. Der kommer til at være nedture og nederlag, men han skal bare holde sig i sporet, siger den tyske tennislegende.

Han var meget positiv og sagde, at jeg har et stort potentiale

Holger Rune

Ros giver Holger Rune lyst til at arbejde hårdere

Boris Becker, der i sin aktive karriere både vandt Australian Open, French Open og Wimbledon, er gode venner med landsmanden Alexander Zverev og bor også i London, hvor sæsonfinalen spilles.

Selv er Holger Rune helt benovet over den ros, han får af Becker.

- Han sagde til mig, at han elskede min teknik, og at jeg så vanvittig god ud. Så spurgte han, hvordan mit år havde været. "Det havde været godt," sagde jeg så. Han var meget positiv og sagde, at jeg har et stort potentiale – både på hardcourt og grus og det hele, siger Holger Rune.

- Jeg har set ham mange gange, og det er fedt, når man arbejder så hårdt hver dag og giver den en skalle, at man hører fra legender, at det ser rigtigt ud, og at man har en lys fremtid. Så det giver mig endnu mere ild til at arbejde videre.

Kan al den her ros blive for meget?

- Nej, det tror jeg ikke. Jeg ved, hvordan jeg er kommet hertil, og jeg fortsætter sådan her, siger Rune.

Holger Rune spillede sig op på førstepladsen på juniorernes verdensrangliste, da han vandt juniorernes sæsonfinale for to uger siden.