Tennis

Græsk komet slår Federer og booker finale i London

Stefanos Tsitsipas. Peter Nicholls / Ritzau Scanpix

Roger Federer måtte strække våben mod 17 år yngre Stefanos Tsitsipas, da grækeren vandt semifinalen i London.

Det lignede lidt, at Roger Federer toppede ved dette års ATP Finals, da han for første gang i fire år besejrede Novak Djokovic forleden.

Sejren i gruppespillet for 38-årige Federer sikrede ham en semifinaleplads, og her var han lørdag på banen mod den 21-årige græske komet Stefanos Tsitsipas.

Det resulterede i et nederlag, og dermed er det Tsitsipas, der i finalen i O2 Arena i London møder enten Alexander Zverev eller Dominic Thiem.

- Jeg er så stolt af mig selv, sagde Tsitsipas i et interview på banen efter kampen.

- Sejren i dag er nok en af mine bedste kampe i denne sæson. Og det her er et af de øjeblikke, jeg altid har ventet på, sagde han

Grækeren vandt opgøret mod 17 år ældre Federer med 6-3, 6-4 i en kamp, hvor Federer aldrig ramte det høje niveau fra sejren over Djokovic.

Dermed vandt Tsitsipas sin anden regulære sejr over Federer i år, hvor han også har tabt to gange til schweizeren.

For tre uger siden vandt Federer de to spilleres indbyrdes møde i Basel, mens Tsitsipas tidligere i år i Rom også blev noteret for en sejr på papiret mod Federer i en walkover.

Federer annoncerede for nylig, at han vil deltage i OL i Tokyo næste år, og tennisstjernen har også allerede rettet blikket mod næste sæson.

- Jeg skal fortsætte med at spille på det niveau, som jeg har gjort i år.

- Jeg spillede en solid omgang tennis, og nu skal jeg passe på min krop, lytte til dens signaler, arbejde med mit hold og få balance i alt, hvad der sker i mit liv, siger Federer ifølge AFP.

Tsitsipas brød hurtigt den rutinerede schweizer, og det skete allerede i Federers første serveparti.

Kort efter bragte den unge græker sig foran 3-0 og ved 5-3 skulle han forsøge at serve første sæt hjem.

Det blev en lang omgang, hvor Federer i partiet havde to breakbolde, mens Tsitsipas i alt skulle bruge syv sætbolde på at serve første sæt i hus.

Roger Federer mødte op med selvtillid efter sejren over Djokovic, og man anede da også et comeback i andet sæt.

Federer servede sig på 1-0, men efter 1-1 gik det galt igen, og med et klokkerent servegennembrud øgede Tsitsipas til 2-1.

Federer lignede en, som ville bryde tilbage med det samme foran 40-0, men Tsitsipas fightede sig tilbage og gjorde partiet lige.

Federer brød dog på sin fjerde mulighed til 2-2, men han kunne efterfølgende ikke holde sin serv og havde problemer med grækerens baghånd.

Det resulterede i endnu et brud af Tsitsipas, og grækeren servede sig også foran 4-2.

Foran 5-4 skulle Tsitsipas så serve sejren hjem, men Federer hang på og spillede sig til to breakbolde. Grækeren overlevede begge og udlignede til 40-40 og servede sig til sejr og finalepladsen.

Senere lørdag findes modstanderen, når Thiem møder Zverev.