Tennis

Én af verdens bedste har fået Holger Rune til at gå efter top 100 næste år

Holger Rune fik andet end oplevelsen med fra sæsonfinalerne, hvor han trænede med verdens bedste. Blandt andet tips til serven og en ny målsætning.

Han er ikke blot Danmarks største mandlige tennistalent. Globalt er Holger Rune også blandt sportens klareste stjerneskud.

2019 bød på sejr i juniorernes French Open, sæsonfinalerne og en førsteplads på ranglisten for de bedste ungdomsspillere. Året kulminerede med en invitation til seniornes sæsonfinaler, hvor han fik trænet og talt med klodens ypperste tennisspillere.

En af stjernerne, Holger Rune fik snakket med, var tyske Alexander Zverev, som spurgte det danske stortalent om ambitioner:

- Jeg sagde, at jeg inden for de næste tre år vil i top 20, hvortil han spurgte: "Hvad med næste år?" Så svarede jeg, at jeg gerne vil op på Challenger Touren så hurtigt som muligt. Til det sagde han bare top 100.

- Så sagde jeg "okay" og smilte. Men Zverev sagde, at jeg ikke skulle grine af det. Han tror åbenbart, at det kan lade sig gøre

Har han fået dig til at ændre dit mål for næste år?

- Det synes jeg på en måde. Hvis nummer syv i verden kan sige sådan noget til mig, så tror jeg på ham og tager det til mig, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Mens 22-årige Zverev indtager en syvendeplads på verdensranglisten, så er den seks år yngre dansker aktuelt på en placering som nummer 1002. Men når Holger Rune næste år fokuserer 100% på seniorkarrieren, kommer han helt sikkert til at spille flere turneringer, der kan indbringe point til ranglisten.

- Det er en ret vild følelse at have: Det er nu, min seniorkarriere starter. Nu begynder min drøm for alvor, siger Holger Rune.

Det hele værd

Træningssessionerne med verdens bedste tidligere på måneden tyvstartede drømmen og gav danskeren masser af motivation.

- Det var en fantastisk oplevelse at kunne få lov til at stå og træne med de otte bedste i verden. Både at lære lidt fra dem, se deres rutiner, og hvordan de agerer udenfor banen.

- Jeg nød virkelig at være der. Det er fedt at vide, at man er på rette vej. Det kan være hårdt og koldt at træne herhjemme, men så at stå på O2 Center Court - det er det hele værd. Så det er bare at give den maks gas i træningen, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Den 16-årige dansker var blandt andet såkaldt hitting partner for den senere vinder, Stefanos Tsitsipas, der selv bad om at få Holger Rune som makker.

Servetips fra Djokovic' træner

Udover grækeren fik Rune også trænet med de levende legender Roger Federer og Novak Djokovic, som i sommer udkæmpede et seværdigt slag i Wimbledon-finalen (kan ses nederst i artiklen).

En finale som Novak Djokovic vandt. Det var den første triumf, efter serberen havde tilknyttet den tidligere topspiller Goran Ivanišević til sit trænerteam.

Netop Ivanišević havde ved sæsonfinalerne et par gode råd til Holger Rune:

- Det var noget med at gå langsomt ned i knæ og komme hurtigt op på serven. Det har fungeret godt, efter jeg har prøvet at rette det til. Jeg er begyndt at serve bedre, synes jeg.

- Han var jo selv en stor server og sagde til min træner, at jeg generelt havde en god serv, siger danskeren.

Kroatiske Goran Ivani?evi? vandt Wimbledon i 2001 og er til dagligt en af Novak Djokovic' trænere. Han ser et stort potentiale i den danske teenager Holger Rune. Video: David Schiøler

En anden tidligere topspiller - som faktisk også har været tilknyttet Djokovic som træner - Boris Becker har ligeledes bemærket Holger Rune ved sæsonfinalerne.

Her overværede tyskeren stortalentets træning med Alexander Zverev:

- Jeg så ham live for første gang. Jeg har set hans resultater i år, og jeg er meget imponeret. Zverev slår hårdt på boldene og med stor intensitet. De trænede i næsten to timer, men Holger var med hele vejen, sagde Boris Becker til TV 2 SPORT.

Holger Rune tager afsted til to seniorturneringer i næste uge, hvor han først skal spille i Tunesien og derefter i Florida.

Wimbledon-finalen mellem Novak Djokovic og Roger Federer gik i fem sæt. Og i det afgørende sæt kunne Novak Djokovic hive sejren og den prestigefyldte titel hjem. Video: Malthe Henriksen