Tennis

Holger Rune færdig for i år efter 'lidt for ambitiøs afslutning'

Danske Holger Rune har spillet sin sidste kamp i år. TV 2 SPORT

En slidt Holger Rune holder pause i resten af 2019, efter han tabte i Tunesien.

Verdens bedste juniorspiller Holger Vitus Nødskov Rune skal have en velfortjent ferie.

Der sker efter en lang sæson med mange sejre, men det har også været et tennisår med et hårdt program med masser af kampe i junior- og seniorturneringer. Derfor er Holger Runes krop ved at være godt brugt.

- Sæsonen er ovre nu, og Holger trænger til en velfortjent ferie efter mange kampe. Det var nok lidt for ambitiøst at slutte sæsonen af med to seniorturneringer i Tunesien, siger Aneke Rune til TV 2 SPORT fra Tunesien, hvor Holger Rune spillede onsdag.

Her tabte han i første runde til Gabriel Petit fra Frankrig i tre sæt, hvor den danske tennisspiller blev besejret 7-6, 1-6 og 5-7. Kampen varede over to timer og 30 minutter, og det var et opgør, hvor Holger Rune havde problemer med smerter i ryggen i slutningen af kampen.

- Ryggen satte sig, da Holger førte 5-2 i det afgørende sæt. Det var svært for mig at heppe på Holger, for han var helt flad, træt og havde vanvittigt ondt i ryggen. Holger spillede ikke godt i kampen, og han får nu behandlinger for smerterne i ryggen, fortæller Aneke Rune.

Den danske juniorvinder af French Open var tilmeldt en turnering til i næste uge i Tunesien, men tager nu direkte på ferie, inden han starter træningen op til næste sæson

Her er det planen, at Holger Rune kun skal spille seniorkampe, selvom han har to år tilbage som juniorspiller. Den 16-årige verdensetter er inviteret af Patrick Morautoglou til Florida, hvor Rune kan komme til at træne med en række af den berømte træners spillere som for eksempel Serena Willams.

Træningsopholdet i Florida er planlagt i december, før den nye tennissæson starter i januar.