Tennis

OL-oplevelse i Rio var større end Grand Slam-titel, siger Wozniacki

Caroline Wozniacki mener, at der for hende ikke findes nogen større sportslig oplevelse end at være fanebærer for Danmark ved OL i 2016.

Caroline Wozniacki har leveret et hav af store præstationer for Danmark på tennisbanen, siden gennembruddet kom for godt 13 år siden med sejren i juniorernes Wimbledon.

Men på trods af hele 55 titler - heriblandt en enkelt Grand Slam-sejr - så har den nu 29-årige danske tennisspiller ofte kæmpet med at få anerkendelse og blive accepteret i Danmark.

I den brede offentlighed er de polske rødder ofte blevet bragt frem som et argument for, at Caroline Wozniacki ikke skulle være 'rigtig dansk'. Derudover har flere brokket sig over, at tennisstjernen ikke taler dansk med sin far og træner, Piotr Wozniacki, under sine mange tenniskampe.

- Jeg har altid følt mig dansk. Jeg er født og opvokset i Danmark og har gået i skole her. Så jeg har altid følt mig dansk, selvfølgelig med polske forældre, hvor jeg har snakket polsk derhjemme og har holdt det sprog vedlige, fortæller Wozniacki i et større interview med TV 2 SPORT.

Selvom sproget på banen og til træning er polsk, så er følelserne for Danmark det, der fylder for Caroline Wozniacki, når hun har indtaget de største tennisbaner verden over.

- Jeg spiller for Danmark hver gang, jeg spiller en turnering. Der er altid et dansk flag ud for mit navn, forklarer den danske tennisspiller.

Intet topper tjansen som fanebærer

Hele 71 uger har Caroline Wozniacki sørget for, at Dannebrog har ligget øverst på verdensranglisten i tennis, der er blandt de største sportsgrene globalt. Det er 9. flest uger af alle kvindelige tennisspillere i historien.

Men hverken verdensranglistens førsteplads eller sejren ved Australian Open i 2018 er det største, Caroline Wozniacki har prøvet i sin lange og glorværdige karriere.

Intet topper den sommerdag i 2016 i brasilianske Rio, hvor Odense-fødte Caroline fik sit helt eget eventyr, da hun bar sit lands flag og førte sine landsfæller ind på den største scene af dem alle. Åbningen på de Olympiske Lege.

- Selvfølgelig er det kæmpestort at vinde en Grand Slam og være nummer ét i verdenen, men personligt for mig tror jeg ikke, at det bliver større end at være fanebærer og være frontfigur for Danmark til OL.

- Det er rigtig stort, og det er noget, som jeg altid vil kigge tilbage på med et kæmpe smil og med stolthed, og det noget jeg en dag vil vise mine børn.

Caroline Wozniacki med Dannebrog som fanebærer ved OL i 2016.

Ingen troede på hende

Selvom højdepunktet i karrieren for Caroline Wozniacki kom med Dannebrog i hånden som fanebærer ved OL, så var det ikke det, der var målet, da hun fik tennisketcheren i hånden de første par gange.

- Jeg drømmer om at blive den bedste i verden, lød det fra en 11-årig Wozniacki, da TV 2 SPORT interviewede hende for første gang i 2001.

Den drøm gik som bekendt i opfyldelse, men vejen dertil var fuld af de berømte og berygtede bump på vejen.

- Jeg tror ikke rigtigt, at jeg vidste, hvad det var, jeg satte mig selv op til. Hvor hårdt det ville være og hvor lang vej, der var.

- Der var mange, der syntes, at jeg var lidt skør. At sige, at jeg ville være nummer ét i verden – det var ikke noget, vi var vant til i Danmark. Der var altid folk, der sagde, at det var umuligt, og at jeg ikke ville nå det, men jeg tror altid, at jeg havde troen på det selv.

Caroline Wozniacki i sekunderne efter at have sikret sig karrierens første Grand Slam-sejr.

Tvivl om fremtiden

Mens kalenderen efterhånden nærmer sig udløbsdatoen for 2019, så er det endnu usikkert, hvorvidt udløbsdatoen for Caroline Wozniackis karriere er passeret.

Broren, Patrik Wozniacki, har godt nok fortalt, at søsteren også spiller næste år, men det har Caroline Wozniacki tøvet med at bekræfte.

- Ikke endnu. Jeg tager det meget stille og roligt. Der er lige lidt tid med familien, så det har været rart.

Så du har ikke nogen deciderede planer for den kommende sæson endnu?

- Ikke endnu, øhhh… Men det tager vi, lød det kryptiske svar fra Caroline Wozniacki

29-årige Caroline Wozniacki har da heller aldrig lagt skjult på et brændende ønske om at få børn, og at hun ikke kunne forestille sig at spille tennis på topniveau til langt op i 30'erne.

Uanset om der er en sæson mere gemt i Wozniacki eller ej, så har hun sat et eftertrykkeligt mærke og stempel i dansk sportshistorie, og hun har uomtvisteligt og indiskutabelt skrevet sig ind som den største tennisspiller i landets historie.

Ikke i Polens, men i Danmarks historie.

Er du stolt?

- Ja, det er jeg. Det har været en fantastisk rejse.