Tennis

Piotr Wozniacki: Beslutningen er modnet gennem et halvt år

Caroline Wozniackis beslutning om at stoppe karrieren har været længe undervejs, siger tennisstjernens far.

Der var ikke tale om en pludselig beslutning, da Caroline Wozniacki fredag meddelte, at hun stopper karrieren som professionel tennisspiller efter Australian Open i januar.

Det siger den danske tennisstjernes far, Piotr Wozniacki, til Ekstra Bladet.

- Vi har talt om det i nogle måneder, og beslutningen er modnet gennem et halvt år, siger Piotr Wozniacki til avisen.

Caroline Wozniacki sagde fredag, at hendes problemer med leddegigt ikke er årsagen til, at hun vælger at lægge tennisketsjeren på hylden. Men ifølge hendes far har det spillet en rolle.

- I den periode, hvor hun har haft sin sygdom, har vi løbende talt om, hvorvidt hun fortsat vil kunne lave de resultater.

- Der har jo hele tiden været den usikkerhed. Du kender aldrig i morgen. Der er hele tiden de spørgsmålstegn, og Caroline har ikke haft det godt med, at hun aldrig rigtigt har kunnet planlægge længere frem i tiden, i forhold til de ting hun gerne ville, siger Piotr Wozniacki til Ekstra Bladet.

Caroline Wozniackis afskedsturnering, Australian Open, spilles fra 20. januar til 2. februar 2020.

Den danske tennisstjerne blev professionel i 2005, og hun slutter sin karriere som 29-årig som Danmarks mest succesrige tennisspiller gennem tiden.

Hun har vundet 30 internationale turneringer inklusive Australian Open i 2018 og sæsonfinalen i 2017.

Hun har indtil videre tjent 35,2 millioner dollar (237,2 millioner kroner) alene i præmiepenge, og dermed ligger hun nummer fire på listen over de mest indtjenende kvindelige tennisspillere.

Igennem karrieren lå Wozniacki nummer et på verdensranglisten i sammenlagt 71 uger. På den konto er hun blot overgået af otte spillere.