Caroline Wozniacki spiller afskedskamp i Royal Arena

Caroline Wozniackis allersidste kamp bliver mod rivalen og veninden Serena Williams på dansk grund.

Danmarks tennisstjerne Caroline Wozniacki meddelte i sidste uge sit forestående karrierestop.

Når hun har spillet Grand Slam-turneringen Australian Open i januar, er det slut efter 15 år som professionel.

Der bliver dog plads til en afskedskamp på dansk grund.

For første gang nogensinde bliver der spillet en tenniskamp i Royal Arena, når Caroline Wozniacki møder den amerikanske superstjerne Serena Williams den 18. maj.

Det er nu blevet bekræftet i en pressemeddelelse fra f Sports Group, der arrangerer kampen.

- Tiden er kommet, hvor jeg stopper min karriere, og jeg glæder mig utrolig meget til at spille min allersidste kamp på hjemmebane foran et så stort publikum. Det bliver noget helt specielt og en dag, jeg ser virkelig meget frem til.

- Punktum for min karriere kan ikke foregå på bedre vis end på hjemmebane og mod tennissportens allerstørste kvindelige spiller nogensinde. Det bliver en storslået aften, jeg aldrig vil glemme, det er jeg sikker på.

- Jeg vil gerne takke alle for den utrolige opbakning, de har vist mig gennem hele min karriere og så håber jeg, at så mange som muligt har lyst til at komme og sætte det helt perfekte punktum for mig. Det ville jeg være meget taknemlig for.

Mødte Williams i Boxen

Her bliver der tale om en regulær fejring af Caroline Wozniackis storslåede karriere, der bød på 30 titler - heraf én Grand Slam-titel.

Serena Williams og Caroline Woniacki har tidligere mødt hinanden i en opvisningskamp på dansk grund.

Det skete tilbage i 2015 i den såkaldte Energi Danmark Champions Battle 2015 i Boxen i Herning, hvor 7000 tilskuere var på plads.

I Royal Arena er der plads til 12.500 tilskuere til sportsbegivenheder.

Har fået andre prioriteter

Wozniacki meddelte sit karrierestop fredag, hvor hun i et langt opslag på sin Instagram-profil forklarede beslutningen således:

- Jeg har altid sagt til mig selv, at når dagen kommer, hvor jeg hellere vil lave andre ting end at spille tennis, er det på tide at stoppe. I de seneste måneder er det gået op for mig, at der er meget i livet, jeg ønsker at opnå uden for banen, skrev hun.

- At blive gift med David var et af de mål, og at starte en familie med ham, mens jeg fortsætter med at rejse verden rundt for at hjælpe med at øge opmærksomheden på rheumatoid arthritis (Wozniackis kroniske gigtsygdom, red.), er begge mine passioner fremadrettet.

Hun forklarede dog, at karrierestoppet intet havde med sygdommen at gøre.

Først efter sæsonfinalen i 2018 fortalte Wozniacki, at hun i længere tid havde døjet med sygdom og fandt siden ud af, at hun havde den kroniske sygdom leddegigt.

- Jeg har ikke haft lyst til at tale om det i løbet af året, for jeg ville ikke give en fordel til nogle af mine konkurrenter, sagde hun, men understregede, at det havde medført mange problemer.

- Jeg vågnede op, og jeg kunne ikke løfte mine hænder over mit hoved. Jeg tog til læge, og de siger, at alt er fint, men jeg vidste, at jeg ikke havde det fint.