Tennis

Australsk stjerne brød sammen efter sejr: - Det er større end tennis

Med sine 20 serveesser donerede Nick Kyrgios flere tusinde kroner til ofrene for naturbrandene i Australien, som blandt anden hærger hans hjemby.

Følg ATP Cup på TV 2 PLAY og fra 4. januar på TV 2 SPORT X.

En tenniskamp på en time og 12 minutter udløser en donation på i alt knap 35.000 kroner til ofrene for de voldsomme naturbrande, der i øjeblikket hærger store dele af Australien.

Den ulykkelige situation down under fik torsdag den australske tennisspiller Nick Kyrgios til at melde ud, at han vil donere 200 australske dollar (cirka 930 kroner) til brandofrene for hvert servees, han laver, i alle de turneringer han spiller denne vinter.

Dem lavede han 20 af, da han fredag besejrede tyske Jan-Lennard Struff ved den igangværende ATP Cup i Australien.

Efter kampen var det en tydeligt berørt australsk stjerne, der gav interview på banen. Undervejs brød han således sammen og måtte bede om en lille pause.

- Vi har evnen og en platform, vi kan udnytte. Min hjemby er Canberra. Vi har verdens mest giftige luft, så det er trist. Ja, det er hårdt, lød det fra en tydeligt berørt Nick Kyrgios efter kampen.

Opbakning fra Tennis Australia

Tennis Australia, der er det styrende organ for tennissporten i Australien, fulgte hurtigt op på Kyrgios' initiativ og lovede 100 australske dollar i støtte for hvert servees under ATP Cup.

Nick Kyrgios er som så mange andre australiere berørt af de omfattende naturbrande.

Da Struff sendte 15 serveesser af sted i samme kamp, som var den første i holdkampen mellem Australien og Tyskland, ender de i alt 35 serveesser med at give en samlet donation på 34.770,99 kroner.

Nick Kyrgios, der er en af tennissportens mest kontroversielle personligheder, sagde videre i interviewet på banen, at han er ligeglad med den lovprisning, han får for sit initiativ.

- At familier, brandfolk og dyr mister deres hjem og familiemedlemmer, er større end tennis, slog han fast.

24-årige Kyrgios vandt 2-0 i sæt og bragte dermed det australske hold foran 1-0. Australien vandt holdkampen mod Tyskland 3-0.

Mor og venner er stadig i Canberra

Mens ATP Cup bliver spillet i Sydney, Perth og Brisbane, er Nick Kyrgios' tanker et helt andet sted. De er i Canberra, hans udsatte hjemby, han stadig har familie i.

- Min mor er stadig i Canberra, og jeg har mange venner dér, som blev fanget der, mens de rejste langs kysten, sagde Kyrgios på pressemødet efter kampen.

Her udtrykte han igen sin taknemmelighed over, at han har kunnet hjælpe, og at andre er gået med på hans initiativ.

- Med min platform kan jeg gøre specielle ting. Det har givet mig muligheden for at hjælpe, og det er det, jeg har gjort. Jeg er glad for at kunne hjælpe.

Flere australske sportsstjerner donerer

Også den australske tennisspiller Alex de Minaur, der ligesom Kyrgios spiller ATP Cup, donerer penge. Han giver 250 australske dollar (cirka 1160 kroner), for hvert servees han laver.

Derudover har de australske cricketstjerner Chris Lynn, Glenn Maxwell og D'Arcy Short annonceret donationer, når de har succes på cricketbanen.

Landsholdsturneringen ATP Cup har set dagens lys, og her dyster verdens bedste mandlige tennisspillere om en samlet præmiesum på 100 millioner kroner og point til den individuelle verdensrangliste. Video: TV 2 SPORT

ATP Cup har deltagelse af 24 mandlige landshold og spilles fra 3.-12. januar.

Når landene møder hinanden, spiller de to singlekampe og én doublekamp. Vinderen af hver gruppe samt de to bedste toere går videre til kvartfinalerne.

Den samlede præmiesum i ATP Cup er på 100 millioner kroner.