Tennis

Stjerne mister besindelsen - rammer sin far med ketcheren

Stefanos Tsitsipas og resten af det græske landshold er ude af ATP Cuppen efter nederlag i alle tre gruppekampe.

Verdens nummer seks, græske Stefanos Tsitsipas, lod frustrationerne få frit løb, da han og Grækenland tabte den sidste gruppekamp ved ATP Cup til hjemmebaneheltene fra Australien.

I opgørets anden kamp mødte 21-årige Tsitsipas den kontroversielle Nick Kyrgios, der for tiden spiller under en betinget straf fra tennisorganisationen ATP. Denne gang var det dog Kyrgios' modstander, der undervejs i australiernes sejr på 7-6, 3-6, 7-6 var ude af kontrol.

'Det var et uheld'

Efter Stefanos Tsitsipas havde tabt et tæt første sæt med 6-7 (7-9) i tiebreak, mistede han fuldstændig besindelsen ude ved trænerbænken. Først smadrede han sin ketcher ned i en bandereklame, inden han efterfølgende slog den ind i den stol, som han skulle sidde på.

Problemet var bare, han ramte andet end det planlagte. På stolen ved siden af sad Grækenlands landstræner, Apostolos Tsitsipas, der også er far til Stefanos Tsitsipas. I sønnens ukontrollerede slag med ketcheren, kom faderens albue imellem.

Landstræner Apostolos Tsitsipas tog sig straks til albuen.

- Det var et uheld. Jeg havde ingen intentioner om at ramme ham, og jeg glemte det straks igen og fokuserede derefter på kampen. Sådan noget sker. Det var ikke min mening, men situationen kom ud af kontrol, desværre, sagde 21-årige Tsitsipas efterfølgende på et pressemøde.

Stuearrest i vente

Situationen fik en chokeret Apostolos Tsitsipas til midlertidigt at forlade trænerbænken og gå imod tribunen, mens han sendte flere gloser i retningen af sin søn. TV-kameraet fangede også en hævet albue.

Samtidig tildelte kampens dommer Stefanos Tsitsipas en pointstraf og en advarsel, skriver The Guardian.

Ligeledes skulle moderen i familien, Julia Apostoli, fra sin plads på tribunen også have givet en mindre skideballe efter uheldet.

- Måske skal jeg blive på mit værelse de næste tre dage. Efter at have fået stuearrest af min far, lød det jokende fra den græske spiller på pressemødet.

Knap så sjovt bliver det formentlig for Grækenland at kigge på stillingen i ATP Cup, hvor de efter nederlaget til Australien må konstatere, at de slutter sidst i Gruppe F. Netop Tsitsipas stod for nationens eneste sejr i ni kampe, da han slog verdens nummer syv, Alexander Zverev.

Australien går derimod videre til kvartfinalen, hvor der venter et møde med Storbritannien.

Du kan se ATP Cup på den nye sportskanal TV 2 SPORT X - få overblikket over sendeplanen her.