Tennis

Holger Rune er én kamp fra ATP-debut

Holger Rune er én sejr fra at få debut i en ATP-turnering.  Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Italienske Marco Cecchinato er blevet trukket ud af kvalifikationsturneringen. Dermed Holger Rune i finalen.

Danske Holger Rune er videre til finalen i kvalifikationsturneringen til ATP-turneringen i Auckland.

Det sker uden kamp, da italienske Marco Cecchinato fik en plads i hovedturneringen. Det betyder altså, at Holger Rune kun er én sejr fra at debutere på tennissportens øverste niveau.

- Modstanderen fik den sidste plads i hovedturneringen, og det var så sent, at de ikke kunne nå at finde en reserve, som Holger skulle møde. Det var ærgerligt, for Holger var ellers meget tændt på at spille den kamp, skriver Holger Runes mor, Anneke, til TV 2 SPORT.

I kvalifikationsfinalen skal 16-årige Holger Rune op imod canadiske Vasek Pospisil, der slog Kiranpal Pannu fra New Zealand. Pospisil ligger nummer 148 i verden, og dermed er han en af de bedste spillere, Holger Rune har mødt i en kamp.

Blåstemplet af Wozniacki-lejren

Holger Rune indledte det nye år med at tabe 1-6, 4-6 til tyske Matthias Bachinger i sin første kamp i Challenger-turneringen i Noumea i Ny Kaledonien.

Siden rejste han til New Zealand, hvor han med hjælp fra Wozniacki-lejren har fået et wildcard til kvalifikationsturneringen.

- De har været meget hjælpsomme. Turneringsdirektøren spurgte Piotr Wozniacki, om det var en god idé at give et wild card til den lille knægt, fortæller Anneke Rune.

I stedet for den aflyste kamp har Holger Rune trænet med franske Adrian Mannarino, der ligger nummer 43 i verden.