Tennis

Wozniacki og Williams besejret i doublefinale

Caroline Wozniacki og Serena Williams tabte finalen i Auckland i to sæt. Inden finalen havde de ikke tabt et eneste sæt sammen.

Caroline Wozniacki måtte nøjes med en andenplads i karrierens sidste doublefinale.

Søndag morgen tabte danskeren i to sæt sammen med Serena Williams. Det var første og sidste gang, de spillede double sammen.

  • Finale ved ASB Classic i Auckland
  • Wozniacki/Williams - Muhammad/Townsend
  • 4-6, 4-6

Efter kampen blev Caroline Wozniacki hyldet af turneringsarrangøren. ASB Classic er nemlig Wozniackis sidste turnering på WTA Touren, inden hun indstiller karrieren efter Grand Slam-turneringen Australian Open senere i januar.

Det var en uventet hyldest for Caroline Wozniacki, der talt meget varmt om turneringen i sin takketale.

- Tusind tak for alle de søde ord. Jeg har elsket at komme tilbage her så mange gange. Jeg tror, jeg var 16 år, da jeg var her første gang, og både min familie og jeg har nydt at være i Auckland, sagde Caroline Wozniacki og tilføjede:

- Jeg vil også gerne sige tak til alle jer tilskuere. I gør det til noget særligt at komme her, fordi atmosfæren er fantastisk.

Wozniacki fik en særlig gave, da hun havde tabt doublefinalen.

Wozniacki brudt i første sæt

Inden finalen havde hverken Wozniacki og Williams eller Muhammad og Townsend tabt et sæt i doubleturneringen. Det blev der af helt naturlige årsager lavet om på søndag formiddag, endda med en overraskelse.

Undertippede Muhammad og Townsend formåede at bryde Caroline Wozniackis serv hele to gange i første sæt. Wozniacki, der ellers har servet rigtig godt i turneringen, havde simpelthen svært ved at presse de amerikanske modstandere, når hun satte spillet i gang.

Ved 1-2 til Mohammad og Townsend brød Wozniacki og Williams godt nok tilbage, men det blev også deres eneste break i første sæt. Især Asia Muhammad, der er placeret som nummer 64 på doubleranglisten, servede og spillede godt. Derfor er amerikanernes sætsejr på 6-4 helt fortjent.

Wozniacki og Williams spiller doublefinale ved ASB Classic.

Williams og Wozniacki under pres

Igen i andet sæt blev Caroline Wozniackis serv brudt. Det bragte Muhammad og Townsend, der begge er i top 100, på 2-1. Efterfølgende øgede de føringen ved at holde serv til 3-1 og 4-2, inden Wozniacki holdt serv for første gang i finalen.

Reduceringen til 4-3 ændrede dog ikke på, at Williams og Wozniacki var under pres. I første omgang lykkedes det de to veninder at holde sig inde i kampen, men ved 5-4 kunne de ikke længere holde Muhammad og Townsend fra titlen i Auckland.

Taylor Townsend lukkede kampen med et rigtig godt serveparti, hvor hun blandt andet imponerede med et servees, inden Wozniacki sendte bolden i nettet på kampens sidste serv.

Nederlaget betyder, at Caroline Wozniacki indstiller karrieren med to titler i double:

  • 2008 i Beijing sammen med Anabel Medina Garrigues
  • 2009 i Memphis sammen med Viktoria Azarenka

Tidligere søndag morgen vandt Serena Williams singlefinalen, da hun slog Jessica Pegula i to sæt. Det var Williams' første titel i tre år.