Tennis

Wozniacki mødt af modgang inden afsked - kun oplevet det før i Kina

Caroline Wozniacki spiller sin sidste turnering i karrieren 20. januar. Michael Bradley / Ritzau Scanpix

På grund af dårlig luft i Melbourne har Caroline Wozniacki måttet tage forbehold i træningen til turneringen.

Caroline Wozniackis forberedelser forud for sin karrieres sidste turnering, Australian Open, er ikke forløbet problemfrit.

Optakten har været præget af skovbrandene, som hærger landet. Det fortæller Caroline Wozniackis bror, Patrik Wozniacki. Tirsdag blev Caroline Wozniacki også påvirket af den usædvanlige situation.

- Caroline og min far, Piotr, oplyser, at det har været en dag med masser af smog og dårlig luft over anlægget, som de kun har prøvet et par gange før i Kina i forbindelse med China Open i Beijing.

Hendes træning tirsdag blev således påvirket og præget af den giftige røg, der ligger som en dyne hen over Melbourne på grund af skovbrandene i landet.

Fordi luften var så forurenet og usund omkring anlægget i Melbourne, måtte hendes træning foregå under tag i Rod Laver Arena.

- De fik besked før træningen om, at taget vil blive lagt ind over Rod Laver Arena, for at træningen kunne foregå uden for meget røg på banen.

Selvom træningen forgik indendørs, kunne det tydeligt ses og mærkes, at der var en luft inde over banen, mens Caroline Wozniacki trænede på Rod Laver Arena.

Selvom taget var taget i brug, var der en dis af røg over Rod Laver Arena.

Håber på bedre vejr

Trods den giftige røg, som skabte grimme scener under dagens kvalifikationskampe i Melbourne, er familien Wozniacki ved godt mod inden turneringstarten på mandag.

- Caroline håber på, at vejret bliver bedre, så hun kan gennemføre en træning i morgen tidlig (onsdag, red.) lokal tid udendørs, og hun regner med at være på banen onsdag aften på Rod Laver Arena, hvor hun sammen med Federer, Nadal og Serena Williams skal på banen i et tennisshow til indsamling til de mange ofre for skovbrandene i Australien, siger Patrik Wozniacki.

Der er lodtrækning til grand slam-turneringen, som Caroline Wozniacki vandt for to år siden, torsdag morgen.