Tennis

Piotr Wozniacki måber over Clara Tauson-kåring

Årets tennisspiller i Danmark hedder for en sjælden gangs skyld ikke Caroline Wozniacki. Det undrer hendes træner og far, Piotr Wozniacki.

Caroline Wozniackis status som den bedst placerede danske tennisspiller er ikke ensbetydende med, at hun også var årets tennisspiller i 2019.

En jury af journalister valgte nemlig Clara Tauson, der dermed brød Wozniackis monopol på titlen. Det har fået Wozniackis træner og far, Piotr Wozniacki, til at reagere med stor undren.

- Jeg har hørt, at den bedste tennisspiller i Danmark er en ung junior. Jeg gratulerer, men vi skal ikke lave en provokation. Vi har en, der har været i finaler og semifinaler i de største turneringer i verden – og som ligger nummer 37 i verden, siger Piotr Wozniacki til TV 2 SPORT med en henvisning til Wozniackis ranglisteplacering ved udgangen af år 2019.

Det er Dansk Tennis Forbund, der står for kåringen af årets tennisspiller i Danmark. Forbundet udvælger fire kandidater til titlen, og så er det op til en fast række udvalgte tennisjournalister at stemme. Dermed er det journalister, der har valgt Clara Tauson som årets spiller i 2019.

- En anden (Clara Tauson, red.) starter bare og har heller ikke lavet resultater i WTA. Hun kan blive kåret som bedste junior, men ikke som bedste senior, tilføjer Piotr Wozniacki.

Tauson vandt fire turneringer

De nominerede i 2019 var Caroline Wozniacki, Clara Tauson, Frederik Løchte Nielsen og Mikael Torpegaard. Årets tennisspiller i Danmark er en seniorpris, og derfor er Clara Tauson udelukkende indstillet for sine præstationer i seniorregi.

I 2019 vandt Clara Tauson sine første 17 professionelle kampe, og i løbet af året vandt hun to 15.000 dollar- og to 60.000 dollar-turneringer, der niveaumæssigt er under de turneringer, vi normalt ser i fjernsynet. Derudover var hun i yderligere to finaler, ligesom hun fik debut på sportens øverste niveau, WTA Touren. Tauson lå nummer 267 i verden ved årsskiftet.

Caroline Wozniacki, der spiller fast på sportens øverste niveau, WTA Touren, vandt ingen titler i 2019. Hun var til gengæld i finalen i Charleston og i semifinalen i China Open. Derudover gik hun videre til tredje runde i tre af årets Grand Slam-turneringer. Wozniacki lå nummer 37 på ranglisten, da 2019 blev til 2020.

Wozniacki kåret som årets spiller 11 gange

Caroline Wozniacki er blevet kåret som årets tennisspiller de seneste seks år i træk og 11 gange i alt fra år 2007 til 2018. I den periode er det kun Frederik Løchte Nielsen, der er løbet med titlen en enkelt gang. Det var i 2012, hvor han vandt Wimbledon i double.

Som junior blev Wozniacki udråbt som årets spiller fra 2003 til 2006. De seneste tre år har Clara Tauson modtaget titlen som årets juniorspiller, inden hun i 2019 begyndte at spille seniortennis og altså modtog titlen som årets spiller foran blandt andre Wozniacki.

Dansk Tennis Forbund har ikke ønsket at offentliggøre stemmeantallet i afstemningen om årets tennisspiller.