Tennis

Kendte danskere i hyldestvideo til Wozniacki: Jeg glemmer aldrig, hvad du sagde til mig

Toppolitikere og nogle af landets største sportstjerner er blandt de danskere, der sender en hilsen efter Wozniackis karrierestop.

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki har spillet sin sidste professionelle tenniskamp i karrieren.

Efter et nederlag i tredje runde af Australian Open lægger den 29-årige dansker med de polske rødder nu ketcheren på hylden.

Dagen igennem er det væltet ind med hyldest fra nær og fjern, og flere kendte danskere har også ønsket at sende en videohilsen til Wozniacki.

Det gælder både nogle af de største danske sportsstjerner, politikere og kulturpersonligheder.

Fælles for dem alle ønsker de at sige et stort tak og tillykke med karrieren til Danmarks mest succesfulde tennisspiller gennem tiderne.

Du kan se et sammenklip af videoerne øverst eller læse deres hilsner herunder:

Mikkel Kessler

Tidligere bokser og verdensmester

- Jeg glemmer aldrig første gang, jeg mødte dig nede i Monaco, hvor du må have været 16-17 år, hvor du sagde til mig, at du skulle nok blive den allerbedste i verden. Og det må jeg sige, det er du helt sikkert blevet.

Viktor Axelsen

Badmintonspiller og tidligere verdensmester

- Først og fremmest tillykke med den enormt flotte karriere. Det har været ekstremt at følge som dansk atlet, og til slut vil jeg gerne ønske dig en masse held og lykke med livet uden for banen.

Mads Pedersen

Verdensmester i landevejscykling

- Du har gjort hele Danmark stolt med din vanvittigt flotte karriere, og godt nok spiller jeg ikke tennis, men jeg håber da på at kunne nå den bare til sokkeholderne, så er jeg i hvert fald tilfreds.

Jeanette Ottesen

Tidligere svømmer og VM- og EM-guldvinder

- Tillykke med, at du har indstillet din karriere, for jeg ved, hvor svært det kan være. Og så vil jeg bare sige, at du skal glæde dig til det næste kapitel, for det bliver nok endnu mere fantastisk.

Lars Løkke Rasmussen

Tidligere statsminister, Venstre

- Tak for en masse fantastiske sportsoplevelser. Men også en kæmpe tak for, at du har været en inspiration for mange mennesker, også uden for tennisverdenen, som et eksempel på én, der kombinerer talent med hårdt arbejde og får succes. Det kan vi alle sammen lære noget af.

Joy Mogensen

Kulturminister, Socialdemokratiet

- Tusind tak for alle de oplevelser, du har givet os, men især også tak for, at du har vist, at alle piger med store drømme gennem disciplin, mod og talent kan få gjort drømmene til virkelighed. Det er så flot.

Jakob Ellemann-Jensen

Partiformand, Venstre

- Tak for mange timers underholdning. Jeg har nydt at se dig spille, jeg har været presset sammen med dig, jeg har været begejstret sammen med dig og nervøs sammen med dig. Tak for det forbillede, du har været for min egen datter og for millioner af andre børn i resten af verden.

Morten Østergaard

Partileder, Radikale Venstre

- Tak for alle de store øjeblikke, for den megen sved i håndfladerne, når kampene var tætte, og for de mange stunder, hvor vi har kunnet juble sammen med dig. Tak for alt du har gjort i din måde at repræsentere Danmark, du er vores største stjerne nogensinde.

Søren Pape Poulsen

Partiformand, Konservative

- Du viser, at hvis man sætter sig et mål, så kan man nå det. Tak for at være et forbillede for rigtig mange danske børn og unge.

Remee

Producer

- Tak fordi du viser os alle sammen, at det kan lade sig gøre at erobre hele verden, selvom man stadig er ydmyg og sød og rar ved andre mennesker. Det er meget inspirerende, og det er noget, mine børn kan bruge til noget.